Το πιάνο, η αυτοσχέδια βιβλιοθήκη και η κρητική κουζίνα

Το πιάνο, η αυτοσχέδια βιβλιοθήκη και η κρητική κουζίνα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιάνο είναι προσφορά ενός γονιού, κάποια λάπτοπ επίσης, ενώ οι γονείς έχουν βάψει τους διαδρόμους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, με εννέα εκπαιδευτικούς. Αλλά περισσότερο απ’ όλα, το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τράβηξε η αυτοσχέδια «βιβλιοθήκη» από καφάσια φρούτων. «Πρόκειται για καφάσια που πήραμε από πρόγραμμα στο οποίο μετείχε το σχολείο. Αποφασίσαμε να τα αξιοποιήσουμε κάπως», ανέφερε στην «Κ» η κ. Καίτη Ρηνάκη, διευθύντρια του Δημοτικού.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του από την πρώτη τάξη, όπου υπήρχαν δύο μικρά παιδιά από την Κίνα που δεν μιλούσαν καθόλου ελληνικά. Ενημερώθηκε από τη δασκάλα τους για τη διαδικασία ένταξης, τα βιβλία και το πρόγραμμα μαθημάτων. Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικούς, οι μπάλες, τα στρώματα γυμναστικής και άλλα αγοράζονται από τους ίδιους τους καθηγητές ή τους γονείς. Και αυτό διότι το υπουργείο Παιδείας έχει 11 χρόνια να προμηθεύσει το σχολείο με εξοπλισμό για το μάθημα της γυμναστικής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιηγήθηκε στους χώρους του σχολείου –την τάξη των καλλιτεχνικών, το κυλικείο, την τραπεζαρία όπου παιδιά έφτιαχναν κουλουράκια που προσφέρουν σε ΚΑΠΗ–, ενώ ενημερώθηκε και για τους διαθέσιμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο ίδιος, μιλώντας στην ομάδα δημοσιογράφων, παρατήρησε ότι ο σχολικός εξοπλισμός είναι σχετικά ξεπερασμένος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρακολούθησε και μουσική παράσταση των μαθητών με τίτλο οι «Μάγειρες της Παιδείας», που σήμερα «μαγείρευαν στην Κρήτη» ως ένδειξη φιλοξενίας προς τον Κρητικό πολιτικό. Σε συζήτηση που είχε με γονείς και εκπαιδευτικούς, του επισήμαναν την ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού, ώστε να μη χαθεί η επαφή των δασκάλων με τα παιδιά. Χαρακτήρισαν, επίσης, απαραίτητη την παρουσία ειδικού προσωπικού, όπως οι επιστάτες και οι νοσηλευτές, σε όλα τα σχολεία, ενώ εξήγησαν ότι η γραμματειακή υποστήριξη θα έλυνε τα χέρια της διεύθυνσης, απαλλάσσοντάς την από την αυξημένη γραφειοκρατία.

«Μετά την απόρριψη των ακραία νεοφιλελεύθερων θέσεων που παρουσίασε στη ΔΕΘ για την εκπαίδευση μέχρι και από τη ΔΑΚΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να τις επαναφέρει», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε: «Οι εξαγγελίες του περί “αυτόνομων σχολικών μονάδων” όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τις ανισότητες, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, αλλά αντίθετα τις μεγεθύνουν σε υπερθετικό βαθμό. Οι θέσεις που διακινεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχουν στο επίκεντρό τους τη λογική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, με συνέπεια την υποβάθμιση αλλά και τη στέρηση στην πρόσβαση σε αυτήν από τα παιδιά που προέρχονται από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Επιπλέον, με περισσό θράσος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια σχολεία όταν ο ίδιος, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή