Ο ΔΗΚΤΗΣ (23/9/17)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακλήθηκε η άδεια του «Νammos»

Το υπουργείο Οικονομικών ανακαλεί την άδεια χρήσης παραλίας από το γνωστό κέντρο «Nammos» στην Ψαρού της Μυκόνου. Και αυτό, καθώς η Περιφερειακή Διεύθυνση Αιγαίου διαπίστωσε ότι η εταιρεία δεν τηρούσε τους όρους του συμβολαίου μίσθωσης. Συγκεκριμένα, το «Nammos» είχε πάρει άδεια για να τοποθετήσει σε 340 τ.μ. ξαπλώστρες και ομπρέλες. Κατά παράβαση της σύμβασης, τοποθέτησε «εξέδρα κεκλιμένου διαδρόμου σχήματος ορθογωνίου, αποτελούμενη από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο συνολικής έκτασης 236,40 τ.μ. για την πραγματοποίηση κοινωνικής εκδήλωσης». Οπως αναφέρεται στην απόφαση ανάκλησης, σκοπός του συμφωνητικού ήταν η εκμίσθωση για απλή χρήση κοινόχρηστου αιγιαλού, παραλίας και, συγκεκριμένα, για την τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών, χωρίς καμία παρέμβαση που να αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία. Σημειώνεται ότι το μισθωτήριο έληγε τον Δεκέμβριο του 2019.

Κυριαρχία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για τον ΕΦΚΑ

Ευχάριστη έκπληξη στην κυβέρνηση επιφύλασσαν οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του ΕΦΚΑ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εκλέξει για πρώτη φορά εκπρόσωπο. Η διαδικασία αποτελεί την πρώτη καταγραφή συσχετισμού δυνάμεων στον ΕΦΚΑ. Σε 6.849 εργαζομένους ψήφισαν 5.432. Πρώτη εξελέγη η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, με 1.845 ψήφους (36%). Η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.026 ψήφους (20%) και η παράταξη που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ έλαβε 956 ψήφους (18,7%). Στα υπηρεσιακά συμβούλια εκλέγονται 2 εκπρόσωποι των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να σπάσει το δίπολο ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Ο Μπαρτ και η Ντόλι πρωταγωνιστές στα τελωνεία

Σε στιγμές μεγάλης έμπνευσης φαίνεται ότι βρίσκονταν οι «νονοί» των δύο σκύλων που διαθέτει η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων. Ο σκύλος που χρησιμοποιείται στους ελέγχους στο Τελωνείο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ακούει στο όνομα Μπαρτ, ενώ η σκυλίτσα που εργάζεται στο Τελωνείο Ευζώνων ονομάζεται Ντόλι. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ντόλι Πάρτον ήταν η ταινία «Το καλύτερο πορνείο στο Τέξας», όπου υποδυόταν την ιδιοκτήτρια ενός καμπαρέ και συμπρωταγωνιστής της στον ρόλο του μόνιμου πελάτη ήταν ο Μπαρτ Ρέινολντς.

Εκτός διαγωνισμού για «Σελόντα – «Νηρεύς»

Εκτός, τελικά, του διαγωνισμού για την απόκτηση της «Σελόντα» και της «Νηρεύς» έμεινε μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες στην κατηγορία της παραγωγής τσιπούρας και λαβρακίου, η τουρκική Kilic Deniz Holding. Τη συγκεκριμένη πληροφορία αναφέρει το εξειδικευμένο σε θέματα ιχθυοκαλλιεργειών ειδησεογραφικό πρακτορείο Undercurrent News, επικαλούμενο σχετική διαβεβαίωση του αντιπροέδρου της εταιρείας Σινάν Κιζιλτάν. Η Kilic είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά μιας εκ των δύο ελληνικών εταιρειών στις αρχές του χρόνου. Ενδιαφέρον, πάντως, που δεν είχε τύχει ιδιαιτέρως θερμής αποδοχής.

Δύο είναι οι τελικοί διεκδικητές για τον ΔΕΣΦΑ

Δύο είναι οι υποψήφιοι που πέρασαν στον τελικό γύρο του διαγωνισμού για τον ΔΕΣΦΑ. Η κοινοπραξία των Snam, Enagas, Fluxys, Gasunie και η ισπανική Regasificadora del Noroeste. Δεδομένων των μεγεθών των δύο ανταγωνιστών, η κοινοπραξία προβάλλει ως το φαβορί. Το ΤΑΙΠΕΔ, για να αποφύγει επιπλοκές, κινήθηκε εντός του πλαισίου που έθεταν οι όροι της προκήρυξης, έστω κι αν αυτό σήμαινε λιγότερους διεκδικητές στην τελική φάση των δεσμευτικών προσφορών. Ωστόσο, έστω κι αν κινήθηκε by the book, υπάρχει προβληματισμός για το πώς θα αντιδράσουν οι Γάλλοι, που φέρονται να έχουν δείξει ισχυρό ενδιαφέρον για τον ΔΕΣΦΑ. Η Γαλλία είναι μια χώρα με ισχυρή επιρροή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπάρχει ανησυχία μήπως επιχειρήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα με ενστάσεις. Σε τέτοιες διαδικασίες που κινούνται εντός περίπλοκου ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου για την αγορά ενέργειας, δεν είναι αδύνατον να βρει πάτημα κάποιος για να καθυστερήσει τη διαδικασία. Αρκεί να θέλει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή