Νύχτες κλασικής μουσικής με τα αστέρια της Ακαδημίας Curtis

Νύχτες κλασικής μουσικής με τα αστέρια της Ακαδημίας Curtis

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αριστουργηματικές συνθέσεις των τελευταίων τριών αιώνων και ο χώρος είναι αναμφίβολα ιστορικός, όμως οι ταλαντούχοι μουσικοί, που συμμετέχουν στο τρίτο φεστιβάλ «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο», στο αμφιθέατρο Cotsen Hall, εκπροσωπούν κυρίως τη νεότερη γενιά. Αρκετοί εξ αυτών δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο αμερικανικό Curtis Institute of Music, το οποίο διοργανώνει τον κύκλο εκδηλώσεων σε συνεργασία με το ελληνογερμανικό Ιδρυμα Schwarz και τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. Στις τέσσερις αθηναϊκές συναυλίες της κορυφαίας μουσικής Ακαδημίας, οι σπουδαστές θα συμπράξουν με τους καθηγητές τους, καθώς και με νέους αποφοίτους που έχουν ήδη κάνει τις πρώτες τους εμφανίσεις στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους του κόσμου.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου με ένα ρεσιτάλ πιάνου της Pallavi Mahidhara, που σε ηλικία μόλις 14 ετών έπαιξε με την αμερικανική Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα στην Ουάσιγκτον. Η πολυβραβευμένη μουσικός θα ερμηνεύσει τους «Καθρέφτες» του Ραβέλ και τις «Σπουδές Παγκανίνι» του Λιστ. Την Πέμπτη, στη σκηνή του φεστιβάλ θα βρίσκονται η σοπράνο Elena Perroni, ο νεαρός τενόρος Aaron Crouch και ο πιανίστας Mikael Eliasen, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα με έργα του Βέρντι, του Τσαϊκόφσκι, του Ντονιτσέτι κ.ά. H Perroni, που τον περασμένο Ιούνιο κέρδισε τις εντυπώσεις υποδυόμενη τη σύζυγο του Τσάρλι Πάρκερ στις παραστάσεις της Εθνικής Οπερας της Αγγλίας «Charlie Parker’s Yarbird», θα επιστρέψει την Παρασκευή στο πλευρό του Michael Rusinek (κλαρινέτο), του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα Edward Gazouleas (βιόλα), του επικεφαλής του τμήματος φωνητικών σπουδών της Ακαδημίας Curtis, Mikael Eliasen (πιάνο), και της Pallavi Mahidhara για μια συναυλία με συνθέσεις των Μαξ Μπρουχ, Ρεμπέκα Κλαρκ, Σούμπερτ και Μότσαρτ. Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, το σύνολο των συμμετεχόντων αναλαμβάνει να ταξιδέψει το κοινό στον χώρο και τον χρόνο με «όχημα» τις μελωδίες του Σούμαν, του Πουλένκ, του Λέοναρντ Μπερνστάιν και του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού συνθέτη Ουίλιαμ Μπόλσομ.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Curtis on Tour, που από το 2008 προσφέρει σε σπουδαστές της Ακαδημίας την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μία παγκόσμια περιοδεία δίπλα σε επαγγελματίες μουσικούς, αλλά και να συμπράξουν με μεγάλες ορχήστρες ανά τον κόσμο.

​​Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία αρχίζουν να διανέμονται από τις 7.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή