Γκάμπριελ: «Απογοητευτική» η ομιλία Μέι

Γκάμπριελ: «Απογοητευτική» η ομιλία Μέι

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαρακτήρισε «απογοητευτική» την ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στη Φλωρεντία, στεκόμενος στο σημείο ότι δεν παρουσίασε συγκεκριμένες λεπτομέρειες αναφορικά με το πώς θέλει το Λονδίνο να διαμορφώσει το «διαζύγιο» που θα πάρει από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Βρήκα αυτήν την ομιλία απογοητευτική», δήλωσε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους στην πόλη Βελφενμπούτελ της βόρειας Γερμανίας.

«Δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο. Ηλθε η ώρα για την κυβέρνηση της Βρετανίας να πει ξεκάθαρα υπό ποιες συνθήκες θέλει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση», προσέθεσε. 

Η Τερέζα Μέι παρουσίασε χθες σχέδιο για μία μεταβατική περίοδο δύο ετών μετά το Brexit, κατά τη διάρκεια της οποίας η Βρετανία θα διατηρήσει την πλήρη συμμετοχή της στην ενιαία αγορά, ώστε να καθησυχάσει τις βρετανικές επιχειρήσεις και να δώσει μία ώθηση στις βαλτωμένες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή