Συνέχεια προεκλογικού αγώνα από Ραγκούση – Θεοδωράκη

Συνέχεια προεκλογικού αγώνα από Ραγκούση – Θεοδωράκη

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την εμπλοκή στην διαδικασία οι υποψήφιοι για την ηγεσία της κεντροαριστεράς συνεχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα.

«Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία για ένα μεγάλο προοδευτικό Κίνημα. Αρκεί να πείσουμε τον κόσμο ότι δεν πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό. Η κοινωνία θέλει ένα ανοιχτό Κίνημα, με διάφανες διαδικασίες, με νέους ανθρώπους που θα συνεργάζονται με τα έμπειρα στελέχη και θα δίνουν σύγχρονες λύσεις στα προβλήματα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για τον πολιτικό προσανατολισμό του νέου φορέα σημείωσε ότι «οι περισσότερες λύσεις που έχουμε ανάγκη δεν είναι αριστερές ή δεξιές». Όπως είπε: «οι επενδύσεις δηλαδή είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή πολιτική; Οι εξαγωγές; Ο αγώνας εναντίον της μαύρης εργασίας; Η δικαιοσύνη; Λογική και τόλμη χρειαζόμαστε. Μια θετική προοδευτική έκρηξη». Στη συνέχεια επεσήμανε ότι αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι «να πάψουμε να επαναλαμβάνουμε τον παλιό κακό εαυτό της πολιτικής».

Eρωτώμενος αν είναι δυνατόν τόσο διαφορετικά κόμματα και κινήσεις να ενωθούν υπογράμμισε ότι προφανώς κάτι τέτοιο είναι εφικτό, «αρκεί να βρεθεί κάποιος να τα ενώσει, να σχεδιάσει ένα δυνατό μέλλον». Επεσήμανε, μάλιστα, ότι παρ το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν αντιθέσεις, το σημαντικό είναι το κοινό διακύβευμα.

«Υπάρχουν αντιθέσεις αλλά κανείς μας δεν ανέχεται αυτό που ζούμε σήμερα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι φόροι πνίγουν κάθε όνειρο. Μια οικονομία όμηρος των κρατιστών. Όλες οι επενδύσεις ναυαγισμένες. Τα παιδιά φεύγουν. Και οι υπουργοί έχουν καταντήσει τρολ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρουν καμιά καλή ατάκα για το Twitter. Και να διορίσουν κανέναν συγγενή τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ως προς τις διαδικαστικές δυσκολίες που έχουν προκύψει, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «όλοι οι τοκετοί έχουν τις ωδίνες τους», και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το προοδευτικό Κίνημα θα πάρει σύντομα σάρκα και οστά», ενώ επεσήμανε ότι όλη αυτή η διαδικασία θα αφυπνίσει τον κόσμο. «Διαφωνούμε, επιχειρηματολογούμε και όλο αυτό γίνεται μπροστά στους πολίτες. Έτσι γίνονται όλοι συμμέτοχοι στην προσπάθεια. Η τριβή παράγει ενέργεια. Είναι η φλόγα που θέλουμε για να μπουν στο παιχνίδι άνθρωποι που δεν θα μετείχαν ποτέ σε μια στημένη κομματική διαδικασία» σημείωσε.

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην λογική του «όχι σε όλα» που φαίνεται να υιοθετούν κάποιοι στην αντιπολίτευση τόνισε ότι «το "όχι σε όλα" ήταν το καταστροφικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε: «Εμείς δεν είμαστε δημαγωγοί. Στους τριάντα δύο αυτούς μήνες δώσαμε μάχες εντός και εκτός της Βουλής για τα κοινωνικά δικαιώματα. Σύμφωνο συμβίωσης, ιθαγένεια, καύση νεκρών, ανέγερση τεμένους και πολλά άλλα δεν θα περνούσαν χωρίς τον δικό μας αγώνα. Έτσι θα συνεχίσουμε, γιατί κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν σήμερα και όχι στη Δευτέρα Παρουσία».

Ραγκούσης: To «συμφωνώ αλλά καταψηφίζω» δεν υπάρχει

Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του  έκανε την παρακάτω δήλωση στην εφημερίδα Νέα Σελίδα:

Το "διαφωνώ και γι αυτό καταψηφίζω" υπάρχει. Το "συμφωνώ και γι αυτό υπερψηφίζω" επίσης υπάρχει. Το "συμφωνώ αλλά καταψηφίζω" δεν υπάρχει. Δεν είναι σωστό, δεν είναι θεμιτό. Δεν είναι σύγχρονο, δεν είναι προοδευτικό.

Δεν μπορεί να είναι υπεράνω της ανάγκης για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών το τι έκανε ή δεν έκανε ο ακραία δεξιός Πάνος Καμμένος. Η εποχή έχει αλλάξει και γι αυτό μόνο νέες πολιτικές αντιλήψεις μπορούν κατά τη γνώμη μου να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Τα υπόλοιπα αφορούν μια πολιτική περίοδο που εκπνέει, μια πολιτική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους.

Τέλος και σε κάθε περίπτωση, το "συμφωνώ και υπερψηφίζω" δεν σημαίνει ούτε συνεπάγεται "συγκυβερνώ".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή