Κ. Χατζηδάκης για Γερμανία: «Μεγάλη κινητικότητα στην Ευρώπη ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος»

Κ. Χατζηδάκης για Γερμανία: «Μεγάλη κινητικότητα στην Ευρώπη ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος στη Γερμανία, στην Ευρώπη θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα», εκτίμησε μιλώντας επίσης στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Βασίλη Πάικο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε η Γερμανία όπως και η Γαλλία με τον Μακρόν, έχουν αφήσει πίσω τον ευρω-σκεπτικισμό και έχουν μπροστά τους τέσσερα χρόνια, για να δώσουν πειστικές προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Aπαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το αν θα αλλάξει κάτι για την Ελλάδα με τις Γερμανικές εκλογές, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «αυτό που περιμένω ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι ότι σε σχέση με την Ευρώπη θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα. Νομίζω ότι θα γίνει μια προσπάθεια εκμετάλλευσης των τεσσάρων ετών για να προωθηθεί η ευρωπαϊκή οικοδόμηση».

Στη συνέχεια, σχετικά με τη στάση της Ν. Δ. να μην ψηφίζει στο εξής νομοσχέδια της κυβέρνησης που δεν ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε: «Δείξαμε καλή διάθεση δυόμισι χρόνια… Έχει παραγίνει με την κυβέρνηση, ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει, η κυβέρνηση ψαρεύει σε θολά νερά. Το πράγμα έχει παραγίνει έχουμε ζητήσει την πολιτική αλλαγή. Τίθεται ένα ζήτημα δεδηλωμένη. Δε μπορούμε με τη ψήφο μας να δίνουμε παράταση ζωής σε μια κυβέρνηση που είναι βλαπτική για τον τόπο. Η κυβέρνηση αν δεν την αφήνει ο εταίρος της να βρει άλλους συμμάχους».

Αναφορικά με τη «μη καταδίκη του Ραχόι» για τις συλλήψεις που κάνει εν αντιθέσει με ότι ισχύει με το καθεστώς Μαδούρο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη», καθώς η «Ισπανία είναι ένα συνταγματικό κράτος, το οποίο περνάει μία δοκιμασία με τους Καταλανούς».  

Τέλος, όσον αφορά το μανιφέστο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, ότι δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για εκείνους τους επιχειρηματίες που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Ελβετία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή