Λιμάνι Πειραιά: Αύξηση πωλήσεων και τριπλασιασμός κερδών

Λιμάνι Πειραιά: Αύξηση πωλήσεων και τριπλασιασμός κερδών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aύξηση πωλήσεων και κερδών στο λιμάνι του Πειραιά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανακοίνωσε η ΟΛΠ ΑΕ. Η ενίσχυση των αποτελεσμάτων αποδίδεται κυρίως στο εμπορικό κομμάτι και ειδικότερα την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκίνητων ενώ αύξηση σημείωσαν και τα έξοδα εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης που μεταφράζεται σε καταβολή 13ου και 14ου μισθού στους εργαζόμενους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κάπτεν Φου Τσενγκίου σημειώνει πως  “ήδη από τον πρώτο χρόνο φαίνονται τα σημάδια ανάκαμψης των εσόδων, ορθολογικοποίησης των εξόδων και βελτίωσης της κερδοφορίας. Οι πρώτοι που ωφελούνται είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας και το ελληνικό δημόσιο, το οποίο εισπράττει ακόμα μεγαλύτερο αντάλλαγμα παραχώρησης. Προχωράμε με αποφασιστικότητα, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια”.

Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών της Οργανισμός Λιμένος Πειραιά κατά το πρώτο εξάμηνο ανήλθε σε 52,0 εκατ. έναντι 46,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο της περυσινής χρήσης, παρουσιάζοντας αύξηση 12,6%. (5,8 εκατ.). H μεταβολή αυτή, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εσόδων από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (+ 4,6 εκατ.), των εσόδων από τη διακίνηση αυτοκινήτων (+0,5 εκατ.) και των εσόδων από το αντάλλαγμα παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ στη ΣΕΠ (+1,3 εκατ.). Τα κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο ανέρχονται σε 8,6 εκατ. έναντι 1,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και μετά από φόρους σε 4,4 εκατ. έναντι 1,6 εκατ.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της χρήσης παρουσίασαν αύξηση σε 46,4 εκατ. από 43,1 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 κάτι που οφείλεται κυρίως στις αυξημένες αμοιβές προσωπικού λόγω της καταβολής του δώρου Πάσχα, επιδόματος αδείας και στην πρόβλεψη της αναλογίας δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους της εταιρείας μετά την ιδιωτικοποίησή της. Η εταιρεία κατέβαλε επίσης και αυξημένο αντάλλαγμα παραχώρησης στο δημόσιο λόγω της νέας σύμβασης με βάση την οποία το ποσοστό του ανταλλάγματος παραχώρησης αναπροσαρμόστηκε στο 3,5% των ενοποιημένων εσόδων του αντί του 2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή