Μυτιλήνη: Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες από τις αρχές του μήνα

Μυτιλήνη: Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες από τις αρχές του μήνα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν διπλάσιοι, σε σχέση με τον Αύγουστο, πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα στη Λέσβο. Συγκεκριμένα έφτασαν 1.913 άτομα όταν όλο τον Αύγουστο είχαν περάσει 1.053. Στη Χίο οι αριθμοί των αφίξεων παραμένουν χαμηλά, (411 από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα,) ενώ αυξημένες ήταν οι αφίξεις στη Σάμο την αντίστοιχη περίοδο (789).

Συνολικά από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου πέρασαν 3.109 άτομα στα νησιά του Β. Αιγαίου, και προστέθηκαν στους ήδη διαμένοντες σε αυτά. Η Τουρκική Ακτοφυλακή ανακοινώνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου επενέβη σε 61 περιστατικά και επαναπροώθησε στις τουρκικές ακτές 2.619 πρόσφυγες και μετανάστες που με τις πλαστικές βάρκες στις οποίες επέβαιναν, δεν είχαν βγει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Όλο τον Αύγουστο είχε παρέμβει σε 49 περιστατικά επαναπροωθώντας 2.016 άτομα.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή