ΑΕΚ: Μήνυμα τίτλου ύστερα από 23 χρόνια

ΑΕΚ: Μήνυμα τίτλου ύστερα από 23 χρόνια

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επική νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 3-2 είναι μια επικράτηση που ορίζει μια ολόκληρη γενιά. Μεγαλώνει τον σύλλογο δημιουργώντας νέους οπαδούς και αναμφίβολα μένει για πάντα στη μνήμη των ανθρώπων που την έζησαν από κοντά, είτε γιατί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοια ανατροπή είτε γιατί σημειώθηκαν τρία γκολ σε 25 λεπτά αγώνα, είτε εξαιτίας του ποδοσφαιρικού μεγαλείου του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Ως προς την ουσία αυτής της επικράτησης, η ΑΕΚ εκτόξευσε τη διαφορά της από τον Ολυμπιακό στους πέντε βαθμούς, βυθίζοντας στην εσωστρέφεια τον βασικό της αντίπαλο. Μια νίκη σε ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής δεν δίνει πρωτάθλημα, αλλά διαμορφώνει νέα δεδομένα με τον τρόπο που ήρθε. Αφού ανατράπηκε αυτός ο αγώνας, μπορούν να ανατραπούν όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος ασχέτως της τροπής που θα έχουν πάρει. Το κυριότερο; Η Ενωση έδειξε στους αντιπάλους της χαρακτήρα που συναντάται στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Διότι είναι λίγες οι ομάδες ανά την Ευρώπη που βρίσκονται να χάνουν με 0-2 σε εντός έδρας ντέρμπι, έχοντας δεχθεί το δεύτερο γκολ στο 17ο δευτερόλεπτο του Β΄ μέρους και βρίσκουν τον τρόπο να αντιδράσουν, να απαντήσουν και να νικήσουν.

Η ΑΕΚ διαθέτει αναμφίβολα μεγάλη ποιότητα στη μεσοεπιθετική της γραμμή. Στο δεύτερο ημίχρονο συνυπήρχαν οι Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο και Λιβάγια και οι 45.000 οπαδοί της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, πίστευαν μέχρι τέλους στην ανατροπή. Η ΑΕΚ μιλάει για πρωτάθλημα και δικαιωματικά το πιστεύει. Ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε πριμ 200.000 ευρώ στους παίκτες για τη νίκη και σε ενδεχόμενη επικράτηση και επί του Αστέρα την Κυριακή, θα προσθέσει άλλες 150.000 στους λογαριασμούς των παικτών.

Τα συναισθήματα των παρευρισκομένων στο ΟΑΚΑ θύμισαν Κυριακές του παρελθόντος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στον χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο γήπεδο της ομάδας και πανηγύριζαν μέχρι το πρωί. Οι κόρνες από τα αυτοκίνητα που έφευγαν από το ΟΑΚΑ πλημμύρισαν τη Λεωφόρο Κηφισίας μέχρι το κέντρο της Αθήνας, με την ΑΕΚ να ζει τη δυναμική επιστροφή της με μια σημαντικότατη νίκη επί του Ολυμπιακού που ήταν η τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα σε εντός έδρας αγώνες και η πέμπτη από την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Μανόλο Χιμένεθ προετοιμάζει τον «Δικέφαλο» για τον κρίσιμο αγώνα με την Αούστρια Βιέννης την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ. Με νίκη, η ΑΕΚ γίνεται το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης και ο Ισπανός προπονητής το γνωρίζει πολύ καλά. Αντρέ Σιμόες, Μιχάλης Μπακάκης, Ελντερ Λόπες και Πέτρος Μάνταλος είναι τραυματίες, ωστόσο, όλοι πλην του Σιμόες έχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα προλάβουν τον αγώνα με τους Αυστριακούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή