Πυρ ομαδόν κατά του υπουργού Αμυνας από τους αρχηγούς

Πυρ ομαδόν κατά του υπουργού Αμυνας από τους αρχηγούς

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνηθεί η όποια εμπλοκή Καμμένου σε μη διαφανείς εξωθεσμικές δραστηριότητες αναφέρθηκαν με έμφαση στο σύνολό τους οι πολιτικοί αρχηγοί, με εξαίρεση τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, που απουσίαζε από τη διαδικασία.

«Φαίνεται πως ο κ. Καμμένος –με τις ευλογίες βεβαίως του κ. Τσίπρα– μετά τον ρόλο του αρχιστράτηγου, την υποκατάσταση του υπουργού Εξωτερικών, υποδύθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης ή, ακόμα χειρότερα, τον ανακριτή και τον δικαστή. Θα μπορούσε να είναι άλλη μία “ψεκασμένη” ιστορία, εάν δεν αποτελούσε ωμή παρέμβαση υπουργού σε μια υπόθεση ανοικτή, εκκρεμή ενώπιον της Δικαιοσύνης», είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Η στάση του υπουργού Εθνικής Αμυνας είναι σίγουρα προβληματική. Διότι είναι άλλο ζήτημα η διαλεύκανση μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης, που πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους φυσικούς, ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς, και είναι άλλο η εμπλοκή ενός υπουργού –και μάλιστα του υπουργού Εθνικής Aμυνας– οι περίεργες συνεννοήσεις και επαφές, που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την αξιοπιστία της όποιας δικαστικής έρευνας», τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Παιχνίδια εξουσίας»

«Είναι σαφές, κυρίες και κύριοι, ότι ο κ. Καμμένος ήθελε να παρέμβει στην υπόθεση, ήθελε να καθοδηγήσει την έρευνα. Γιατί, όμως; Εύλογο ερώτημα. Ισως γιατί η κυβέρνηση θέλει να παίζει παιχνίδια εξουσίας με εχθρούς και φίλους. Καλοί οι επιχειρηματίες όταν εμφανίζονται και διεκδικούν τηλεοπτική άδεια, κακοί οι επιχειρηματίες όταν δεν στηρίζουν την κυβέρνηση. Και ο κ. Καμμένος, ως βαρύ πιστόλι, αναλαμβάνει να συνετίσει και να τιμωρήσει τους επιχειρηματίες που δεν συνεργάζονται. Αλλωστε, στα χρόνια της υπουργίας του έχει αποδείξει ότι μπορεί να λέει τα πάντα, να κάνει τα πάντα και κανείς να μην τον ελέγχει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Με επικριτικά προς τη Νέα Δημοκρατία σχόλια και εκκλήσεις στον κ. Καμμένο να ζητήσει ο ίδιος τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεσή του, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης: «Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να έρθει ο ίδιος να ψηφίσει υπέρ της εξεταστικής επιτροπής και να μας απαλλάξει από την ευθύνη να ψηφίσει η αίθουσα. Ετσι πιστεύω. Οταν υπάρχει στίγμα κατά κάποιου –ακόμα και κακώς υποκινούμενο στίγμα, με κακοήθεια από τη Δεξιά, επειδή θέλει να σας ανατρέψει– η λύση δεν είναι να κρυφτεί πίσω από τον αριθμό “εκατόν πενήντα τρία”, διότι τότε το στίγμα αυξάνει, κύριε Κοντονή. Ετσι εξηγούμεθα οι πολιτικοί όταν είμαστε άνδρες πολιτικοί, με ήθος. Παρακαλώ, λοιπόν, τον κ. Καμμένο να απαλλάξει την αίθουσα από τη δοκιμασία να ψηφίσει και να προσέλθει να δηλώσει ότι δέχεται», είπε.

Εκ μέρους της κυβερνήσεως, παρεμβάσεις υποστηρικτικές του υπουργού Εθνικής Αμυνας έκαναν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή