28 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

28 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια ο Παύλος Μπακογιάννης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Ηταν λίγο πριν τις 8 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 όταν τα πυρά από τα δύο 45άρια στόχευσαν τον βουλευτή της ΝΔ Παύλο Μπακογιάννη τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Η είδηση προκάλεσε σοκ καθώς ο Παύλος Μπακογιάννης είχε ήδη καταγράψει στον δημόσιο βίο του μία πορεία που τον κατέτασσε στις πιο ήπιες και ενωτικές φωνές της πολιτικής ζωής. Με έντονο αντιδικτατορικό αγώνα, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας αφιέρωσε την ζωή του στο να σβήσουν τα πάθη του παρελθόντος και να υπάρξει η λεγόμενη «εθνική συμφιλίωση», αφήνοντας πίσω τις πληγές του Εμφυλίου.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του «μπορούμε να διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε» που αποτύπωνε την φιλοσοφία ζωής του.

Με αφορμή τα 28 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

Πέρασαν 28 χρόνια σαν σήμερα. Ηταν πάλι μία Τρίτη. Και όμως, η μάχη σου ενάντια στο διχασμό, τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό συνεχίζεται ΝΜ pic.twitter.com/V8INvypWQJ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή