ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Πακέτο» βραβείων για ελληνικά γραφεία ντιζάιν

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Εμπνευσμένη από παιδικά παιχνίδια αφής η σειρά προϊόντων των «dolphins» που πήρε ασημένιο βραβείο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ως «Agency of the Year» αναδείχθηκε το ελληνικό δημιουργικό γραφείο Mousegraphics στον διεθνή διαγωνισμό «Pentawards» που διεξήχθη φέτος στη Βαρκελώνη και κάθε χρόνο βραβεύει τις συσκευασίες προϊόντων που ξεχωρίζουν για την αισθητική και την ποιότητά τους, ενώ τιμήθηκε για έξι προϊόντα της με χρυσά, ασημένια και χάλκινα βραβεία.

Εδώ και αρκετά χρόνια η συσκευασία, το λεγόμενο packaging, αποτελεί προνομιακό πεδίο για τους σχεδιαστές, οι οποίοι κατευθύνουν τη δημιουργικότητά τους στον σχεδιασμό συσκευασιών με στόχο να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό και να κάνουν γνωστό στους καταναλωτές το μήνυμα του εκάστοτε προϊόντος. Η Mousegraphics, με παρουσία στον χώρο του ντιζάιν από το 1984, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα γραφεία με τις περισσότερες διακρίσεις στον κόσμο, στον τομέα του packaging, και με έδρα την Αθήνα δραστηριοποιείται σε αγορές από την Κίνα έως τη Βραζιλία.

«Το ντιζάιν δεν έχει εθνικότητα. Οσο σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο, αυτοπεριοριζόμαστε. Η γλώσσα του ντιζάιν είναι παγκόσμια», τονίζει ο διευθυντής της εταιρείας Γρηγόρης Τσακνάκης.

Η ελληνική παρουσία στα «Pentawards», που μαζί με τα βραβεία «Dieline» θεωρούνται οι δύο σημαντικότεροι θεσμοί στον χώρο του packaging design, συμπληρώθηκε με τη διάκριση του δημιουργικού γραφείου «dolphins». Τα «δελφίνια» από τη Θεσσαλονίκη πήραν ασημένιο μετάλλιο για τον σχεδιασμό σειράς βρεφικών προϊόντων τα οποία ξεχώρισαν για τον σχεδιασμό τους.

«Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τα παιδικά παιχνίδια αφής και ανάλογα με το περιεχόμενο του καθενός δημιουργήσαμε ανάγλυφες λεπτομέρειες στη συσκευασία, όπως μικρές κουκκίδες για να συμβολίσουν τους πόρους του δέρματος ή ανομοιογενείς λωρίδες για όσα είναι σε υγρή μορφή, όπως το σαμπουάν», μας λέει ο συνιδρυτής της εταιρείας Θανάσης Τσαμπούκας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ