«Ναι στην καθαρή Θύρα 13»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτή ρήξη με ένα σημαντικό κομμάτι του οργανωμένου κινήματος οπαδών του Παναθηναϊκού επιδιώκει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θέτοντας την «κάθαρση» στη Θύρα 13 ως απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να παραμείνει στο προσκήνιο κι ας επιμένει ο ίδιος με αναρτήσεις του στα social media ότι το πλάνο του PAO Foundation έχει τελειώσει «γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα». Με μία σειρά επιθέσεων μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Ιnstagram και ΜΜΕ του ομίλου του, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ επιτίθεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της Θύρας 13 και ζητεί από άλλα στελέχη των οργανωμένων να τους απομακρύνουν, ειδάλλως θα βρεθούν άπαντες απέναντί του, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη μελλοντική εμπλοκή του στον Παναθηναϊκό.

Η χθεσινή του ανάρτηση στο Ιnstagram ήταν πιο ήπια σε σχέση με προηγούμενες, αλλά χαρακτηριστική των προθέσεών του: «Πολλοί τις τελευταίες μέρες μου λένε: “Είναι δυνατόν για δύο χιλιάδες μέλη της 13 να μην υπολογίζεις την αγάπη των εκατομμυρίων Παναθηναϊκών που σε στηρίζουμε;”. Εχω να πω το εξής… Η Θύρα 13 είναι αναπόσπαστο κομμάτι των επιτυχιών μας… Το τρίπτυχο διοίκηση – ομάδα – κόσμος μας έκανε την πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρώπης… Ετσι λοιπόν θα πρέπει και η 13 να είναι κρίκος της αλυσίδας. Τα τελευταία χρόνια κάτι σκουλήκια έχουν δημιουργήσει τον φορέα χρησιμοποιώντας τον όρο θύρα 13. Την πραγματική 13 τη θέλουμε, αλλά οφείλει πρώτα να καθαρίσει από τα απόβλητα και να επανορθώσει για όσα έκαναν με τη σφραγίδα της… Μέχρι τότε είστε όλοι απέναντί μου και ο χρόνος κυλάει… Ο Παναθηναϊκός μας χρειάζεται όλους».

Την προηγούμενη ημέρα, η Θύρα 13 είχε απαντήσει στο μπαράζ επιθέσεων του κ. Γιαννακόπουλου με μια λακωνική ανακοίνωση: «Η Θύρα 13 είναι μία και αδιαίρετη. Τα προβλήματα των μελών της λύνονται εκ των έσω και όχι στις εφημερίδες και στα social media. Δεν δέχεται υποδείξεις και χρηματοδοτήσεις από κανέναν. Η θέση της είναι στις κερκίδες, στα κλαμπ, στον δρόμο και όχι στα πληκτρολόγια. Καλούμε όλο τον κόσμο και τα μέλη μας, να στηρίξουν όλα τα αθλήματα του Συλλόγου μας, ώστε να βγει από την κρίση».

Αγωνιστικά, η ήττα και η πολύ κακή εμφάνιση στο Αγρίνιο επιβάρυνε κατά πολύ το κλίμα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέδωσε σε μεγάλο βαθμό την κακή εικόνα της ομάδας στην ανασφάλεια και στην ανησυχία που έχουν προκαλέσει στους παίκτες του οι διοικητικές εξελίξεις και ζήτησε δημοσίως από τη διοίκηση να πάρει θέση ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο ίδιος βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά παρότι ένιωσε την πίεση της εξέδρας περισσότερο από ποτέ στους εννέα μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας, δεν έχει εκδηλώσει τάσεις φυγής. Επιμένει στο ξεκαθάρισμα του τοπίου και για τον λόγο αυτό, θα επιδιώξει συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο τις επόμενες ημέρες.

Τα προβλήματα του Ουζουνίδη είναι πολλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς έχει ξεμείνει από επιθετικούς. Εκτός από τον Λουτσιάνο, ο οποίος υποβλήθηκε χθες σε επιτυχημένη πλαστική πρόσθιου χιαστού από τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Λεβάκο, και θα επιστρέψει στις προπονήσεις την άνοιξη, εκτός μάχης τέθηκε για περίπου ένα μήνα και ο Τσάβες λόγω θλάσης στο δικέφαλο. Νοκ άουτ παραμένει και ο Καμπέσας, γεγονός που περιορίζει τις επιλογές στην επίθεση.

• Αίτημα ανανέωσης της θητείας της κατέθεσε στο Πρωτοδικείο η προσωρινή διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ελλείψει άλλου ενδιαφερόμενου, το τωρινό σχήμα αναμένεται να παραμείνει στις επάλξεις για ακόμη τέσσερις μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή