Πλώρη για νέα μετάλλια βάζει η ελληνική κωπηλασία

Πλώρη για νέα μετάλλια βάζει η ελληνική κωπηλασία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα στις κορυφαίες κωπηλατικές δυνάμεις του κόσμου εξακολουθεί να συγκαταλέγεται η ελληνική κωπηλασία. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Φλόριντα, οι Κατερίνα Νικολαΐδου – Αννέτα Κυρίδου (διπλό σκιφ) και οι Λευτέρης Κόνσολας – Σπύρος Γιάνναρος – Παναγιώτης Μαγδανής – Νίνος Νικολαΐδης (τετραπλό σκιφ ελ. βαρών) προκρίθηκαν στους ημιτελικούς και την Παρασκευή θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους τελικούς.

Οι κωπηλάτες στο τετραπλό σκιφ, ύστερα από μία εκπληκτική προσπάθεια στα τελευταία 500 μ., κατέκτησαν την πρώτη θέση στους προκριματικούς. Το τετραπλό σκιφ είναι η βάρκα με τις περισσότερες διακρίσεις, αφού οι αθλητές του έχουν κατακτήσει πρωτιές το 2013 και το 2014, ήταν ασημένιοι το 2012 και χάλκινοι το 2016. Οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής έχουν πάρει μέρος και στις τέσσερις διοργανώσεις. Μέλος στο πλήρωμα των διακρίσεων ήταν και ο Γιώργος Κόνσολας, ο οποίος στο παγκόσμιο των ΗΠΑ κωπηλατεί στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Εντυπωσιακές ήταν και οι αθλήτριες στο διπλό σκιφ. Οι Νικολαΐδου – Κυρίδου τερμάτισαν 3ες. «Με δεδομένο ότι το πλήρωμα είναι καινούργιο πήγαμε αρκετά καλά. Θέλαμε να πάρουμε την πρόκριση για τον ημιτελικό και τα καταφέραμε. Την Παρασκευή έχουμε ως στόχο την πρόκριση στον τελικό», δήλωσε στην «Κ» η Κατερίνα Νικολαΐδου.

Στον σημερινό επαναληπτικό αγωνίζονται ο Γιώργος Κόνσολας (σκιφ ελαφρών βαρών) και οι Πέργουλη – Εμμανουηλίδου (διπλό σκιφ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή