Εντείνονται οι πιέσεις Συντηρητικών στον Σόιμπλε για αλλαγή πόστου

Εντείνονται οι πιέσεις Συντηρητικών στον Σόιμπλε για αλλαγή πόστου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πιέσεις προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών και να αναλάβει χρέη προέδρου της Γερμανικής Βουλής, εντείνουν οι Συντηρητικοί της Γερμανίας.

Κι αυτό γιατί μπορεί ο Σόιμπλε να είχε υπό τον έλεγχο του το υπουργείο Οικονομικών από το 2009, αλλά η έκβαση των εκλογών που σηματοδότησε έναν εκλογικό θρίαμβο για το κόμμα της ακροδεξιάς, εγείρουν αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να κρατήσει τη θέση αυτή.

«Δεδομένης της νέας κατάστασης στο κοινοβούλιο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν από κάθε άποψη ο άνθρωπος που θα μπορούσε να ασκήσει την κοινοβουλευτική εξουσία που θα έκανε καλό στο Ράιχσταγκ», δήλωσε ο Αρμιν Σχούστερ, Συντηρητικός και ειδικός σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, αναφερόμενος στο κτίριο που στεγάζει το Γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στο Βερολίνο.

Εξάλλου, ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, δήλωσε αναφερόμενος στην πιθανή μετακίνηση Σόιμπλε: «Θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό λόγω AfD και του κλίματος στο κοινοβούλιο».

Ο ίδιος ο Σόιμπλε, μέλος των Συντηρητικών από το 1972 δεν έχει προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως χθες και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Προϋπολογισμού και σημαίνον στέλεχος των Γερμανών Συντηρητικών Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θα ήταν ο «ιδανικός» πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, εγείροντας το ενδεχόμενο ο Γερμανός υπουργός να αλλάξει πόστο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, Νόρμπερτ Λάμερτ, στέλεχος του CDU δεν αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της Μπούντεσταγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή