ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη λόγω της κακοκαιρίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Mεγάλα προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το βράδυ την Σαμοθράκη, με τις περισσότερες ζημιές να εντοπίζονται στη Χώρα του νησιού και το οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι με αποτέλεσμα το νησί να «κοπεί» στα δύο, ενώ οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί. Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί το δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας του νησιού, πολλά καταστήματα και κατοικίες λόγω των φερτών υλικών, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά. 

Η Πυροσβεστική έχει ήδη πραγματοποιήσει 18 αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους, ενώ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων από αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί σε ρέμα.Οι δυνάμεις ασφαλείας του νησιού ενισχύθηκαν σήμερα με 17 πυροσβέστες, 1 ερπυστριοφόρο όχημα, 1 επιχειρησιακό κέντρο και 2 βοηθητικά οχήματα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη Σαμοθράκη μεταβαίνει εκτάκτως κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, της ΕΜΑΚ, 200 στρατιώτες, καθώς και υδροφόρες με πόσιμο νερό, καθώς σε ορισμένα χωριά υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ