Στις 24 Σεπτεμβρίου, σε μία λαμπρή τελετή στο περίφημο Teatro alla Scala, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, απονεμήθηκαν για πρώτη φορά τα βραβεία Green Carpet Fashion Awards από το Ιταλικό Επιμελητήριο Μόδας (Camera Nazionale della Moda) και την Eco-Age (της οποίας ιδρύτρια και διευθύντρια δημιουργικού είναι η σύζυγος του βρετανού ηθοποιού Colin Firth, Livia).

H επιβλητική Σκάλα του Μιλάνου ήταν ο χώρος που φιλοξένησε την τελετή απονομής των βραβείων.

Τα αγαλματίδια σχεδιάσθηκαν από την Caroline Scheufele, Πρόεδρο και Διευθύντρια Δημιουργικού του οίκου Chopard. Είναι κατασκευασμένα από fairmined gold, τον πιστοποιημένο «ηθικό»χρυσό της Chopard, ο οποίος εξορρύσσεται σε μικρά συνεταιριστικά ορυχεία της Νοτίου Αμερικής και είναι μέρος της προσπάθειας της Chopard για βιώσιμη πολυτέλεια.

Η Livia Firth, η Caroline Scheufele και ο Carlo Capasa, διευθυντής του Ιταλικού Επιμελητηρίου Μόδας, στην παρουσίαση του αγαλματιδίου της Chopard.

Το «Ταξίδι στην Bιώσιμη Πολυτέλεια» (The Journey to Sustainable Luxury) είναι μια πολυτεής δέσμευση της Chopard με στόχο να βελτιωθούν το περιβάλλον και οι ζωές εκείνων πού βρίσκονται στην αρχή της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το «ταξίδι» αυτό ξεκίνησε όταν η Chopard, μαζί με την Eco-Age, δημιούργησαν μια φιλανθρωπική σχέση με την ισχυρή νοτιοαμερικανική ΜΚΟ για τα ορυχεία, την Alliance for Responsible Mining (ARM). Ο ελβετικός οίκος υψηλής ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας ήταν ο πρώτος στον κόσμο που βοήθησε κοινότητες ορυχείων να αποκτήσουν την πιστοποίηση χρυσού Fairmined, προσφέροντάς τους παράλληλα εκπαίδευση, κοινωνική φροντίδα και περιβαλλοντική υποστήριξη.

Τα αγαλματίδια των Green Carpet Fashion Awards φιλοτεχνήθηκαν στα εργαστήρια υψηλής κοσμηματοποιίας του οίκου Chopard και το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι το ρόδι, οι σπόροι του οποίου συμβολίζουν τη βιωσιμότητα.

Η Livia Firth (με κοσμήματα Chopard) και ο σύζυγός της, Colin Firth.

Τα Green Carpet Fashion Awards δόθηκαν σε εξαιρετικούς τεχνίτες, σχεδιαστές, κατασκευαστές, παραγωγούς και μάρκες που πρεσβεύουν το Made in Italy σε 12 διαφορετικές κατηγορίες. Μεταξύ άλλων βραβεύθηκε για τη χειροποίητη δεξιοτεχνία της η Chiara Vigo, η οποία δημιουργεί το απίστευτο θαλάσσιο μετάξι, γνωστό ως Bisso. Πραγματικό σύμβολο του Made in Italy, η Vigo θεωρείται η τελευταία της γενιάς της που συλλέγει το πολύτιμο θαλάσσιο μετάξι, το γνέθει και το κάνει να λάμπει σαν χρυσός.

Ο Brunello Cucinelli έλαβε το βραβείο Κοινότητας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης από τον βρετανό ηθοποιό Colin Firth.

Οι μοδίστρες του οίκου Valentino βραβεύθηκαν από την Annie Lenox για την Υψηλή Δεξιοτεχνία τους.

Ο σχεδιαστής Tom Ford αναδείχθηκε ο Καλύτερος Διεθνής Σχεδιαστής μόδας που υποστηρίζει το Made In Italy (το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ο αμερικανός ηθοποιός Andrew Garfield από τα χέρια της σιδηράς κυρίας της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour).

Η Gisele Bundchen τιμήθηκε με το βραβείο Vogue Eco Laureate για το έργο της, ιδιαίτερα για τη διατηρηση του βιομετρικου στοιχείου του Αμαζονίου στην πατρίδα της τη Βραζιλία.

Tο βραβείο Αναγνωρισμένης Βιωσιμότητας του Ιταλικού Επιμελητηρίου Μόδας απονεμήθηκε στους Giorgio Armani, Miuccia Prada, Pierpaolo Piccioli (διευθυντή δημιουργικού του οίκου Valentino) και Alessandro Michele (διευθυντή δημιουργικού του οίκου Gucci).

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα Green Carpet Fashion Awards εδώ και για τη Chopard εδώ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ