ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του νέου νόμου για τα ταξί ετοιμάζει η Taxibeat

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την πρόθεση του να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του νέου νόμου του υπουργείου Υποδομών για τα ταξί γνωστοποίησε ο ιδρυτής της ηλεκτρονικής εφαρμογής Beat, πρώην Taxibeat, Νίκος Δρανδάκης.

Η πρωτοβουλία του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύναψη τριετούς διάρκειας σύμβασης μεταξύ των εταιρειών που παρέχουν μεταφορικό έργο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και των αυτοκινητιστών ταξί. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο λειτουργίας τους θα χρειαστεί να αλλάξει καθώς οι εταιρείες που έχουν αναπτύξει τις εφαρμογές θα πρέπει να μετατραπούν σε επιχειρήσεις παροχής μεταφορικού έργου, ενώ, ως τώρα, λειτουργούν ως "διαμεσολαβητές".

Ο επικεφαλής της Beat Ν. Δανδράκης υποστηρίζει στο capital.gr πως "θα πρέπει να εξετάσουμε το νομοσχέδιο όταν αυτό κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Είμαι βέβαιος ότι θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε κάποια ανώτερη αρχή είτε σε Ελλάδα είτε σε Ευρώπη".

Ο Ν. Δανδράκης αναφέρει πως "πρόκειται για ευθεία επίθεση στο μοντέλο που φτιάξαμε, του οποίου την κατάργηση φαίνεται ότι επιδιώκει η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία. Αγνοούμε ποιο είναι το πρόβλημα που λύνει. Στη Βραζιλία, το Περού και το Μεξικό, οι αρχές ελάμβαναν τη γνώμη μας, πολύ καιρό προτού καταρτίσουν ένα αντίστοιχο νομοσχέδιο για τη συγκεκριμένη αγορά".
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ