ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολο μπανανοσοκολατόψωμο

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ψωμιά, Σοκολάτα, Ζύμες / Πίτες / Τάρτες, Ζάχαρη και Αλεύρι, Συνταγές, Γλυκά, Ξηροί καρποί

Προετοιμασία: 25΄ Ψήσιμο: 40΄ - 45΄, Αναμονή: 20΄

Υλικά (για 12 - 16 μερίδες)
  • 1¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 τσιμπιά σόδα μαγειρική  
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 3 μπανάνες μέτριες, ώριμες
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 3 αυγά μικρά
  • 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη  


Διαδικασία

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά (τα 7 πρώτα) υλικά. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λιώνουμε τις μπανάνες.

Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τις λιωμένες μπανάνες. Ενσωματώνουμε τα αυγά. Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο μπολ με τα στερεά.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ελαφρά, ίσα-ίσα να μπλεχτούν τα δύο μείγματα. Ενσωματώνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Αδειάζουμε σε αυτή τη ζύμη. Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι – θα πρέπει η λάμα του να βγει καθαρή.

Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ