ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη μηλόπιτα

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μηλόπιτα, Συνταγές, Γλυκά, Φρούτα, Ζύμες / Πίτες / Τάρτες, Ζάχαρη και Αλεύρι

Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: 35΄

Υλικά (για 16 μερίδες)
  • 5 μήλα μεσαίου μεγέθους
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα

Ζύμη

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 2 - 3 κάψουλες βανίλιας
  • 1½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις. Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα, τα κοτσάνια και τον πυρήνα τους. Τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε μέσα σε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. ώστε να μην μείνει πουθενά κενό. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ώστε να πάνε παντού. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 7 - 8 λεπτά, στη μεσαία ταχύτητα, ώστε να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα.

Ψήνουμε για 35 λεπτά.

Το γλυκό είναι έτοιμο όταν, αφού βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του, βγει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης.

Οταν κρυώσει η μηλόπιτα, την αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα και σερβίρουμε. Την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
 
Μυστικά

  • Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να προσθέσουμε καρύδια ή σταφίδες ανάμεσα στα μήλα.
  • Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε το κρύο γλυκό με λίγη άχνη και κανέλα.
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ