ΠΑΣΟΚ: Το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχει κλείσει

ΠΑΣΟΚ: Το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχει κλείσει

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συζήτηση για τα διαδικαστικά έχει κλείσει, διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχει νόημα η ανακύκλωση της συζήτησης, η οποία έχει γίνει διεξοδικά για τα διαδικαστικά ζητήματα. Το ταχύτερο δυνατόν θα πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε στα θέματα ουσίας. Είναι η ώρα της πολιτικής» επισήμαναν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κύκλοι της Χαριλάου τρικούπη.

Ειδικότερα, για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για το οποίο παραμένουν οι διαφωνίες, οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν: «Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά ότι μετά την άρνηση των τριών μεγάλων ελληνικών εταιρειών να διασφαλίσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της ψηφοφορίας το θέμα έχει κλείσει».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις Βρυξέλλες έστειλε μήνυμα προσωπικά στην Φώφη Γεννηματά να δεχτεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

Παρέμβαση Κωνσταντινόπουλου

Από την πλευρά του ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247 τόνισε πως «η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως  χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην προχωρήσει η διαδικασία στις 5 Νοεμβρίου».

Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία έχει γίνει το νέο «ευαγγέλιο» για πολλούς, που επαναφέρουν μία ατέρμονη συζήτηση, λες και αυτό είναι το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους νέους ανθρώπους και όχι οι προτάσεις μας για το πώς θα βρουν δουλειά σήμερα. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή μειώνει τις κάλπες από 1000 σε 600, με λιγότερες κάλπες στην περιφέρεια και περισσότερες στα αστικά κέντρα, γεγονός απαράδεκτο. Φοβάμαι πως ίσως η διαδικασία της ψηφοφορίας χρησιμοποιείται ως άλλοθι από κάποιους για να μην προχωρήσει η διαδικασία. Όμως όσοι την παρακωλύουν, γίνονται στην πραγματικότητα «χορηγοί» του κ.Τσίπρα.

Όσον αφορά στην διαδικασία επεσήμανε:

Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2015, κατέθεσα μία έντιμη πολιτική πρόταση για έναν νέο ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, με νέα ηγεσία και νέες υποψηφιότητες. Τότε, αυτή η πρόταση θεωρήθηκε θράσος, και πλήρωσα το τίμημα. Σήμερα, υλοποιείται.

Η διαδικασία ξεκινώντας αγκαλιάστηκε από την κοινωνία ως μεγάλο εθνικό γεγονός. Τώρα δυστυχώς φθίνει. Τα πράγματα δεν έγιναν με τη σωστή σειρά, και υπάρχουν ευθύνες γι’αυτό. Ενώ τον πρώτο καιρό η συζήτηση με τους πολίτες ήταν πολιτική, τώρα συζητάμε μόνο τη διαδικασία και αυτό είναι πολύ αρνητικό.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Διαδικασιών έχει εντολή να διεξαγάγει την εκλογή ηγεσίας στις 5 Νοεμβρίου. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ή αν η προετοιμασία δεν έγινε από νωρίς, η Επιτροπή οφείλει να το ανακοινώσει. Προσωπικά, ως υποψήφιος, έκανα ό,τι μου ζητήθηκε εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών.

Τυχόν αλλαγή της ημερομηνίας θα απαξιώσει την διαδικασία και δεν θα επιτευχθεί ο κοινός στόχος, να μεγαλώσει η Παράταξη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή