Υποψήφιος Πρόεδρος του Δ.Σ.Α ο Βασ. Βραχιώτης

Υποψήφιος Πρόεδρος του Δ.Σ.Α ο Βασ. Βραχιώτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρώνεται, σταδιακά, το παζλ των υποψηφιοτήτων για τις επικείμενες εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Σε επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία του Συλλόγου προχώρησε, την Τετάρτη, και ο επί έξι χρόνια σύμβουλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.   κ. Βασίλης Βραχιώτης.

Σε αναλυτική του δήλωση ο κ. Βραχιώτης επεσήμανε ότι «μετά την επιβολή Φ.Π.Α., που αποτέλεσε την αρχή της πτώσης, ήρθε η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου, η αύξηση της φορολογίας, η παράνομη και αντισυνταγματική καταλήστευση του εισοδήματός μας με τις εξωπραγματικές ασφαλιστικές εισφορές, η μείωση της δικηγορικής ύλης, η εξαίρεσή μας κατ’ ουσίαν από οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση θεσπίζεται, γεγονότα, που σε συνδυασμό με την επί τα χείρω σε ποιότητα και ταχύτητα απονομή της δικαιοσύνης, καθιστούν προφανές ότι αν, άμεσα, δεν αποφασίσουμε να αλλάξουμε ρότα, θα επακολουθήσει η εφαρμογή και άλλων δυσβάστακτων διατάξεων, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων στην ανέχεια, την έξοδο από το επάγγελμα και την περιθωριοποίηση ή τη μετανάστευση».

Άσκησε, επίσης, κριτική στη μέχρι σήμερα στάση του Δ.Σ.Α. τονίζοντας ότι «η κατάσταση επιδεινώθηκε εξαιτίας και της δικής μας αδυναμίας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να τύχουμε ουσιαστικής και αποτελεσματικής εκπροσώπησης προς κάθε κέντρο εξουσίας».

Την υποψηφιότητα Βραχιώτη στηρίζουν με κοινή τους  δήλωση  80 καταξιωμένοι δικηγόροι όλων των κατευθύνσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή