«Αυτή η πόλη χρειάζεται έναν γιατρό», αναφέρει ένα πανό που έχουν κρεμάσει οι απελπισμένοι αξιωματούχοι της πόλης του Μπάκλεϊ της πολιτείας του Ιλινόι, σε ένα σημείο του αυτοκινητόδρομου που περνάει μπροστά από τη μικρή επαρχιακή πόλη των μόλις 690 κατοίκων, το 1965. Η πόλη βρίσκεται χωρίς γιατρό για περίπου τέσσερα χρόνια και τα κοντινότερα νοσοκομεία απέχουν περισσότερα από τριάντα χιλιόμετρα από αυτήν. (ΑP Photo)

O σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Στιούαρτ, πρωταγωνιστής σε κλασικές ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως το «Μια Υπέροχη Ζωή» του Φρανκ Κάπρα και ο «Δεσμώτης του Ιλίγγου» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πολιτική ζωή και στην καριέρα του στο Χόλιγουντ, μετά από τέσσερα χρόνια στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, το 1945. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ο Στιούαρτ συμμετείχε σε πολλές πολεμικές επιχειρήσεις και το 1944 τιμήθηκε με τον Σταυρό Πολεμικής Ανδραγαθίας. (AP Photo)

Μία ομάδα Αμερικανών πεζοναυτών τσαλαβουτά στην ακτή μίας παραλίας της Νήσου Τινιάν στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού αποβιβάστηκε από ένα σκάφος της αμερικανικής ακτοφυλακής, το 1944. Σκοπός τους είναι η ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων που επιχειρούν στο νησί. (ΑP Photo)

Μετά από μερικές εβδομάδες στα γυρίσματα της ταινίας «Ταρζάν, ο Άρχων της Ζούγκλας», ο Zίπι ο χιμπατζής διασκεδάζει, κοιτάζοντας μέσα σε μία από τις κάμερες στο πλατό της ταινίας, το 1954. (AP Photo)

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ