Flashback στην 28η Σεπτεμβρίου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 28η Σεπτεμβρίου-1

«Αυτή η πόλη χρειάζεται έναν γιατρό», αναφέρει ένα πανό που έχουν κρεμάσει οι απελπισμένοι αξιωματούχοι της πόλης του Μπάκλεϊ της πολιτείας του Ιλινόι, σε ένα σημείο του αυτοκινητόδρομου που περνάει μπροστά από τη μικρή επαρχιακή πόλη των μόλις 690 κατοίκων, το 1965. Η πόλη βρίσκεται χωρίς γιατρό για περίπου τέσσερα χρόνια και τα κοντινότερα νοσοκομεία απέχουν περισσότερα από τριάντα χιλιόμετρα από αυτήν. (ΑP Photo)

Flashback στην 28η Σεπτεμβρίου-2

O σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Στιούαρτ, πρωταγωνιστής σε κλασικές ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως το «Μια Υπέροχη Ζωή» του Φρανκ Κάπρα και ο «Δεσμώτης του Ιλίγγου» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πολιτική ζωή και στην καριέρα του στο Χόλιγουντ, μετά από τέσσερα χρόνια στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, το 1945. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ο Στιούαρτ συμμετείχε σε πολλές πολεμικές επιχειρήσεις και το 1944 τιμήθηκε με τον Σταυρό Πολεμικής Ανδραγαθίας. (AP Photo)

Flashback στην 28η Σεπτεμβρίου-3

Μία ομάδα Αμερικανών πεζοναυτών τσαλαβουτά στην ακτή μίας παραλίας της Νήσου Τινιάν στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού αποβιβάστηκε από ένα σκάφος της αμερικανικής ακτοφυλακής, το 1944. Σκοπός τους είναι η ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων που επιχειρούν στο νησί. (ΑP Photo)

Flashback στην 28η Σεπτεμβρίου-4

Μετά από μερικές εβδομάδες στα γυρίσματα της ταινίας «Ταρζάν, ο Άρχων της Ζούγκλας», ο Zίπι ο χιμπατζής διασκεδάζει, κοιτάζοντας μέσα σε μία από τις κάμερες στο πλατό της ταινίας, το 1954. (AP Photo)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή