Θεσσαλονίκη: Πλημμύρες και εγκλωβισμοί από την πολύωρη βροχόπτωση

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρες και εγκλωβισμοί από την πολύωρη βροχόπτωση

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα προκλήθηκαν το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των έντονων και πολύωρων βροχοπτώσεων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Υπόγεια σπίτια πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

'Εως τις 4 τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική δέχθηκε 120 κλήσεις, ενώ κλιμάκια του Σώματος πραγματοποίησαν 13 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και σε τέσσερις περιπτώσεις χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οδηγούς από τα οχήματά τους τα οποία είχαν «κολλήσει» στα νερά.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι επί ώρες η κυκλοφορία ήταν αδύνατη σε δρόμους του Ευόσμου, του Κορδελιού και του Δενδροποτάμου, ενώ μεγάλος όγκος νερού συγκεντρώθηκε στην οδό Μοναστηρίου και στα ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Για σήμερα, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Λάρισα

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκάλεσαν κεραυνοί λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη Λάρισα αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμειναν για αρκετές ώρες περιοχές από τις φυλακές της Λάρισας μέχρι το Ελευθεραί, όταν κεραυνός χτύπησε και έκοψε καλώδιο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κεραυνός χτύπησε κολώνα της ΔΕΗ προκαλώντας πυρκαγιά και στη συνέχεια διακοπή ρεύματος στην περιοχή Αμπελόκηποι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή