ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτότυπη διαμαρτυρία για το Πεδίο του Αρεως

Πολίτες «φώτισαν» το Πεδίο του Αρεως στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη στην περιοχή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κρατώντας φαναράκια και φακούς, εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν το βράδυ της Τετάρτης στο Πεδίο του Άρεως σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του πάρκου και κατόπιν περπάτησαν στο εσωτερικό του, ζητώντας με αυτό τον τρόπο να δοθεί λύση στα χρονίζοντα προβλήματά του όπως η ασφάλεια και η καθαριότητα.

«Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με σβησμένο το Πεδίον του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν παρά τις διαμαρτυρίες μας στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής. Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρώμικο… Η εγκαταλελειμμένη εδώ και πάνω από έναν χρόνο από την Περιφέρεια μοναδική προσβάσιμη παιδική χαρά του Πεδίου του Άρεως έκλεισε πλέον για λόγους ''επικινδυνότητας'', ενώ οι γονείς που τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην άλλη, μικρή παιδική χαρά, το κάνουν με ''ομάδες περιφρούρησης'' από τον φόβο του κυκλώματος ναρκωτικών και πορνείας που λειτουργεί ακριβώς δίπλα», ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή η διαδικτυακή κοινότητα

«Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία. Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία ωστόσο είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι κατέχει κάποια θαυματουργή μέθοδο για να αλλάξει τα κακώς κείμενα δεκαετιών στο Πεδίο του Άρεως από τη μια μέρα στην άλλη, ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία της συνεργασίας για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για έναν εμβληματικό χώρο όπως το Πεδίο του Άρεως – έναν χώρο που μας αφορά όλους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Ερμίνα Κυπριανίδου, που κάλεσε «τις κινηματικές συλλογικότητες να αναπτύσσουν εθελοντική δράση πέραν της καταγγελτικής».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ