Σε think tank του ΕΛΚ στην Ιταλία ο Αντ. Σαμαράς

Σε think tank του ΕΛΚ στην Ιταλία ο Αντ. Σαμαράς

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη Ρώμη αναχώρησε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του επίσημου think tank των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος European «Ιdeas Νetwork». Ο πρώην πρωθυπουργός βάσει της πρόσκλησης θα είναι εκ των βασικών εισηγητών στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα λάβει χώρα με θέμα: «Κοινή πολιτική ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου». Στο ίδιο τραπέζι θα βρίσκονται ο Αντζελίνο Αλφάνο, υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Μάλτας Λόρενς Γκόντζι.

Το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συχνών επαφών που πραγματοποιεί ο Ελληνας πρώην πρωθυπουργός με ξένους αξιωματούχους. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως επισκέφθηκε την Κίνα, ως επίσημος προσκεκλημένος του πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε βρεθεί στη Μάλτα συμμετέχοντας μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως μέλος του προεδρείου του think tank του ΕΛΚ «Βίλφριντ Μάρτενς». Στη σταθερή δράση του Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας της πρωθυπουργίας του, εντάσσεται και η επίσκεψη του πέρυσι τον Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες, και πάλι στο πλαίσιο εργασιών του «Βίλφριντ Μάρτενς», όπου είχαν τεθεί επί τάπητος θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εκτός από τη διατήρηση των δεσμών του στο εξωτερικό, κυρίως με αξιωματούχους του ΕΛΚ, πραγματοποιεί επαφές και εντός Ελλάδος. Χαρακτηριστικό είναι πως πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου κατόπιν πρόσκλησης συμμετείχε στη συνάντηση «Greater Europe Chapter Meeting» και συζήτησε με επιχειρηματίες και εκπρόσωπους ευρωπαϊκών εταιρειών. Στην ατζέντα, η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα, που διαχρονικά αποτελούν ζητούμενο για την Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς, διαχρονικός υποστηρικτής της δομικής αντιπολίτευσης, προσφάτως, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, σχολίασε και το θέμα της ρύπανσης του Σαρωνικού, κατακεραυνώνοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τη χαρακτηριστική φράση «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που συμβαίνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή