Προς ανεξαρτητοποίηση ο Χρυσόγονος

Προς ανεξαρτητοποίηση ο Χρυσόγονος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη μιας εδώ και καιρό αποκλίνουσας πορείας από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρηθεί η αναμενόμενη, για σήμερα, ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, του ευρωβουλευτή κ. Κώστα Χρυσόγονου. Ο ευρωβουλευτής έχει πολύ συχνά διαφοροποιηθεί σε κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, ενώ ήταν ο ίδιος που είχε εξομολογηθεί ότι είχε καιρό να επικοινωνήσει με τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Πριν από μερικούς μήνες επανενεργοποιήθηκε η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία είναι μέλος και μάλιστα εξελέγη και πολιτική γραμματεία, κίνηση που είχε ερμηνευθεί ως ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση διαφορετικής πορείας. Κατά καιρούς, ο κ. Χρυσόγονος έχει διαφοροποιηθεί με τοποθετήσεις του στις κυβερνητικές επιλογές σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έχει ταχθεί κατά των καθυστερήσεων στις αξιολογήσεις και έχει μιλήσει για τομές που πρέπει να γίνουν για την προσέλκυση επενδύσεων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν τις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις για να τοποθετηθούν. Ωστόσο, κομματικά στελέχη έσπευσαν χθες να επισημάνουν, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης της σημασίας μιας πιθανής αποχώρησης, ότι κανένα μέλος της Σοσιαλιστικής Τάσης δεν είναι στην Κεντρική Επιτροπή ή σε κάποιο άλλο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή