ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Πέμπτης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Λυρική και συγκινητική, η νέα κατάθεση ψυχής από τον Αρτ Γκαρφάνκελ (φωτ.) παίρνει τη μορφή ενός εξομολογητικού αυτοβιογραφικού αφηγήματος που κυκλοφόρησε σε βιβλίο και audio cd. Mε τίτλο «What Is It All but Luminous: Notes from an Underground Man», το βιβλίο του Αρτ Γκαρφάνκελ μιλάει για όλη την πορεία του, τη συνεργασία του, φυσικά, με τον Πολ Σάιμον, τα χρυσά χρόνια της μεγάλης επιτυχίας, αλλά και το χρόνια πριν και μετά το φαινόμενο Simon & Garfunkel (1963-1970). Μετά το 1973, ο Αρτ Γκαρφάνκελ κυκλοφόρησε 12 σόλο άλμπουμ. Ζει στη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους.

(...) Εναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα κύκλο αφιερωμάτων σε Ελληνες κινηματογραφιστές, των οποίων το βλέμμα διαμόρφωσε το σύγχρονο ελληνικό σινεμά, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η αρχή γίνεται με τον Νίκο Νικολαΐδη, τον ασυμβίβαστο σκηνοθέτη, σεναριογράφο, παραγωγό και συγγραφέα. Τρεις ημέρες, 5-7/10, με προβολές ταινιών του, ομιλίες γύρω από το έργο του και τη σημασία του στις μέρες μας, και συναυλίες καλλιτεχνών και συγκροτημάτων με μουσική από τις ταινίες του ή εμπνευσμένη από αυτές.

(...) Κουφέτα θα φάμε, αν όχι όλοι μας, τουλάχιστον οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones». Ο Τζον Σνόου, κατά κόσμον Κιτ Χάρινγκτον, θα παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, την «Αγρια» Ιγκριτ, την ηθοποιό Ρόουζ Λέσλι (φωτ.). «Δεν ξέρεις τίποτα, Τζον Σνόου», του είχε πει προτού ξεψυχήσει στη σειρά, αλλά μάλλον κάτι ήξερε.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ