H ευγενής «κοπάνα» της κυρίας Κονιόρδου

H ευγενής «κοπάνα» της κυρίας Κονιόρδου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντάξει, είπαμε, όταν ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Πολιτισμού, να είναι η μόνη υπουργός που, ενώ διοικεί το υπουργείο της, παίζει παράλληλα στο θέατρο. Τότε η Λυδία Κονιόρδου είχε δικαιολογηθεί ότι ο διορισμός τη βρήκε στη σκηνή. Και πώς να χάσουν, εξαιτίας της, το μεροκάματό τους τόσοι συνεργάτες της στην παράσταση όπου πρωταγωνιστούσε (μετά την υπουργοποίησή της, «αμισθί πλέον») στο θέατρο «Μουσούρη»; Τώρα, όμως; Η υπουργός Πολιτισμού ανταποκρίνεται σε μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση που είχε δεχθεί από τον Ρόμπερτ Γουίλσον: είναι μία από τις πρωταγωνίστριες της παράστασης «LUTHER dancing with the gods». Το θέαμα ανεβάζει ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης στο Βερολίνο, στο Μέγαρο Πιερ Μπουλέζ, συμμετέχοντας στον εορτασμό για τη συμπλήρωση 500 χρόνων από τότε που ο Λούθηρος θυροκόλλησε τις 95 θέσεις του στον μητροπολιτικό ναό της Βυτεμβέργης. Για τον σκοπό αυτόν η υπουργός θα πηγαινοέρχεται Αθήνα – Βερολίνο από τις 30/9 και έως τις 12/10.

Φαίνεται τρελό, αλλά μήπως δεν πρέπει να βιαστούμε πριν το χαρακτηρίσουμε; Στο κάτω κάτω, δεν πιάστηκε να παίζει ρουλέτα σε λονδρέζικο καζίνο! Η δική της απόφαση είχε ευγενή κίνητρα. Είναι μέρος του «πολιτικού της καθήκοντος» να προβάλλει –όπως τονίζεται σε σχετική υπόμνηση– τον ελληνικό πολιτισμό. Ολοι οι υπόλοιποι, όμως, γνωρίζουν καλύτερα ότι το υπουργείο Πολιτισμού είναι σε κρίση, γεμάτο εκκρεμότητες. Πολλοί υπάλληλοι είναι διχασμένοι, κάποια ανώτερα στελέχη δεν μιλάνε μεταξύ τους, άλλοι φοβισμένοι προτιμούν την αδράνεια, το Ελληνικό προκαλεί αναταράξεις, το ακέφαλο ΤΑΠΑ αναζητεί πρόεδρο, η υπουργός σιωπά μετά την καρατόμηση της Ασπασίας Λούβη και τις καταγγελίες, τα έργα του ΕΣΠΑ, όπως το ΜΕΛΤ και το Μέγαρο Τσίλερ-Λοβέρδου, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Αναρωτιέται κανείς πόσο θα βοηθήσει το θέαμα «LUTHER dancing with the gods» τον ταλαίπωρο ελληνικό πολιτισμό και τους ετοιμόρροπους οργανισμούς του ΥΠΠΟΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή