Είχε ήδη χάσει

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν μία ομάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, δεν μπορεί να είναι μόνο αυτοί υπεύθυνοι για τα άσχημα αποτελέσματα ή τις εμφανίσεις της. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής.

Η περίπτωση όμως του Μπέσνικ Χάσι αποτελεί εξαίρεση. Η μόνη ευθύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη επαφίεται στην πρόσληψή του, αφού σίγουρα γνώριζε την προϊστορία του. Το γιατί τον επέλεξε το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Ισως και να μην περίμενε τίποτα άλλο από τον Κοσοβάρο τεχνικό, πέρα από το να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που το πέτυχε, βάζοντας στο ταμείο της ΠΑΕ, πάνω από τριάντα εκατομμύρια ευρώ. Επειτα όμως από αυτό, κάθε απόφασή του στον καταρτισμό της ενδεκάδας και στις αλλαγές που επιχειρούσε ήταν λανθασμένες. Και με τη Σπόρτινγκ και στο πρωτάθλημα.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο Τάκης Λεμονής θα συνεχίσει να επιμένει στη χρησιμοποίηση ορισμένων παικτών που επέλεγε συνεχώς ο Χάσι. Αν το πράξει, τότε θα είναι σαφές πως οι αποφάσεις τού απολυμένου προπονητή δεν ήταν αποκλειστικά δικές του. Οπότε θα πρέπει να του πιστωθεί ένα… ελαφρυντικό για τις επιλογές του.

Γιατί το να βάζεις στο ΟΑΚΑ τον Φιγκέιρας αριστερό μπακ, το να επιμένεις στον Ζιλέ, να βγάζεις τον Μάριν και να μη βάζεις τον Φορτούνη να κρατήσει λίγο την μπάλα στο κέντρο, αποτελούν αποφάσεις που δεν θα τις έπαιρνε ούτε ένας μαθητευόμενος προπονητής. Οσο για την τοποθέτηση του Ταχτσίδη στη θέση του κεντρικού αμυντικού, μάλλον αποτελούσε μήνυμα προς τον Μαρινάκη να… τον απολύσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή