ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο γαμπρός του Τραμπ ήταν εγγεγραμμένος ως γυναίκα στους εκλογικούς καταλόγους

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και δεξί του χέρι Τζάρεντ Κούσνερ ήταν εγγεγραμμένος ως... γυναίκα ψηφοφόρος επί οκτώ χρόνια, σύμφωνα με αμερικανικά μμε.

Σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους της Νέας Υόρκης, ο προεδρικός σύμβουλος, οι αρμοδιότητες του οποίου περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα -από την διαμεσολάβηση για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή μέχρι την διαχείριση της κρίσης οπιοειδών στις ΗΠΑ-ήταν καταχωρημένος στους εκλογικούς καταλόγους ως "θήλυ".

Ο Κούσνερ, ο οποίος είναι σύζυγος της κόρης του Τραμπ, της Ιβάνκα, είχε εξάλλου συμπληρώσει λάθος τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό του στον Λευκό Οίκο από τα μέτρα ασφαλείας και χρειάστηκε να τα υποβάλει επανειλημμένως, μετέδωσε το CBS.

Πριν από το 2009 μάλιστα, στους εκλογικούς καταλόγους του Νιού Τζέρζι, δίπλα στο όνομα του Κούσνερ αναγραφόταν: "αγνώστου φύλου", σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Hill.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post, ο Κούσνερ, ο οποίος είναι γόνος πλούσιας οικογένειας, είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα του στενού κύκλου του Τραμπ που ήταν εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σε περισσότερες από μια πολιτείες στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

Στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνεται ο πρώην διευθυντής της επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ και ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του αμερικανού προέδρου Στιβ Μπάνον.

Οι πολλαπλές εγγραφές των ίδιων προσώπων στους εκλογικούς καταλόγους διαφόρων πολιτειών είχαν καταγγελθεί από τον πρόεδρο ως ένδειξη εκτεταμένης νοθείας στις εκλογές του 2016. Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι εκατοντάδες ψηφοφόροι ψήφισαν παράνομα την Χίλαρι Κλίντον αλλά δεν έχει παρουσιάσει ποτέ αποδείξεις για τον ισχυρισμό του.

Ο Κούσνερ, ο οποίος εμπλέκεται στην συνεχιζόμενη έρευνα περί ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές, κατηγορήθηκε πρόσφατα ότι χρησιμοποίησε ιδιωτικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για θέματα που αφορούν τον κυβερνητικό του ρόλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ