Χωρίς απαντήσεις για το χρόνο δημοπράτησης των αδειών το ΕΣΡ στη Βουλή

Χωρίς απαντήσεις για το χρόνο δημοπράτησης των αδειών το ΕΣΡ στη Βουλή

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς απαντήσεις στο επίμαχο θέμα της εκχώρησης των τηλεοπτικών αδειών πραγματοποιήθηκε η ακρόαση του προεδρείου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Τόσο ο πρόεδρος, Αθανάσιος Κουτρουμάνος όσο και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, αν και ρωτήθηκαν από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Ελληνικής Βουλής, Θεανώ Φωτίου, δεν απάντησαν. Ο κ. Μορώνης σημείωσε μόνο ότι το ΕΣΡ βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας.

Ειδικότερα αυτή τη περίοδο το ΕΣΡ συντάσσει την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε επαφή με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να υπάρξουν νομοτεχνικές βελτιώσεις που θα διευκολύνουν τη διαδικασία του διαγωνισμού. Απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα, καίτοι σ’ αυτό αποτέλεσε ερώτημα σχεδόν του συνόλου των βουλευτών, μελών της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Η συνεδρίαση όμως διακόπηκε απότομα καθώς στην ίδια αίθουσα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Ετσι η ακρόαση του προεδρείου του ΕΣΡ, αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση αυτή το προεδρείο του ΕΣΡ καλείται ν΄ απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτών. Εκτός από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του διαγωνισμού, το προεδρείο πρέπει να ενημερώσει ακόμη για το είδος των νομοτεχνικών βελτιώσεων που προαπαιτούνται, την οικονομικο-τεχνική αξιολόγηση βάση της οποίας το ΕΣΡ κατέληξε στο ελάχιστο τίμημα της κάθε τηλεοπτικής άδειας (35 εκατ. ευρώ), το είδος του διαγωνισμού που θα επιλέξει (π.χ. δημοπρασία κ.λπ.) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή