Το σπίτι της αφρικανικής τέχνης

Το σπίτι της αφρικανικής τέχνης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής και μια επένδυση 33 εκατ. ευρώ, η σύγχρονη αφρικανική τέχνη αποκτά τη στέγη που της αξίζει.

Ο λόγος για το νεοαφιχθέν Zeitz Μuseum of Contemporary Art Africa, αποστολή του οποίου είναι η συλλογή, η συντήρηση και η προβολή του έργου καλλιτεχνών από την Αφρική και την αφρικανική Διασπορά.

Το μουσείο βρίσκεται στην προκυμαία Victoria & Alfred του Κέιπ Τάουν και στεγάζεται σε ένα σιλό σιτηρών του 1924, που μεταμορφώθηκε πλήρως από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Thomas Heatherwick για να φιλοξενήσει 6.000 τ.μ. εκθεσιακών χώρων σε εννέα ορόφους.

Δέος προκαλεί ο τρόπος που λαξεύτηκαν οι 42 πελώριες τσιμεντένιες κυλινδρικές δεξαμενές αποθήκευσης των σιτηρών για να δημιουργηθούν οι 100 αίθουσες και το κεντρικό αίθριο με τη γυάλινη οροφή, που θυμίζει καθεδρικό.

Το μουσείο, το οποίο πολλοί ήδη αποκαλούν «αφρικανική Tate Modern», περιλαμβάνει εστιατόριο, βιβλιοπωλείο και αίθουσες ανάγνωσης, ενώ στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα λειτουργεί και το ξενοδοχείο The Silo.

zeitzmocaa.museum

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή