Αν και το μενού του περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σε θαλασσινά εδέσματα, τα στρείδια με λεμόνι είναι η βασική παραγγελία που δέχεται η κουζίνα του Boulan, αλλά και των περισσότερων εστιατορίων του ακρωτηρίου Ferret στη νοτιοδυτική Γαλλία.
Ο λόγος είναι προφανής.
Σε αυτή τη στενή λωρίδα γης ανάμεσα στον κόλπο Arcachon και τον Ατλαντικό ωκεανό εντοπίζεται ο κύριος όγκος της υδατοκαλλιέργειας στρειδιών όλης της χώρας, καθώς αυτή αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή μετά τον τουρισμό.
Και η δοκιμή των νόστιμων οστρακοειδών είναι εκ των πραγμάτων εμπειρία.