ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Ευρεία συναίνεση Γερμανίας-Γαλλίας αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την «ευρεία συναίνεση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας» για το μέλλον της Ευρώπης επισήμανε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν τη συνάντησή της στο Ταλίν με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. 

«Όσον αφορά τις προτάσεις, υπάρχει μια ευρεία συναίνεση μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας. Θα πρέπει φυσικά να συνεχίσουμε τις συνομιλίες για τις λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει ακίνητη, θα πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται», δήλωσε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενη στις προτάσεις που εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, στην ομιλία που παραχώρησε την Τρίτη για τη μελλοντική διαμόρφωση της Ευρώπης, γύρω από το γαλλο-γερμανικό δίδυμο.

Επιπλέον, η Γερμανίδα καγκελάριος στάθηκε στο σημείο ότι ο Μακρόν ξεκαθάρισε στην ομιλία του, ότι Γερμανία και Γαλλία επιθυμούν να συνεργαστούν στενά για την εναρμόνιση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και για την νομοθεσία περί αφερεγγυότητας.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ θετικό. Παρατηρώ μια καλή βάση στην ομιλία του Γάλλου προέδρου για μία μελλοντική εντατική συνεργασία της Γαλλίας και της Γερμανίας», είπε χαρακτηριστικά.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ