Flashback στην 29η Σεπτεμβρίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 29η Σεπτεμβρίου-1

Δύο μήνες μετά το επικό του ταξίδι στη Σελήνη, ο Αμερικανός αστροναύτης Νηλ Άρμστρονγκ δέχεται τη θερμή αγκαλία και την ανθοδέσμη μίας γυναίκας, κατά τη διάρκεια μίας σύντομης επίσκεψης του στην Πόλη του Μεξικό μαζί με τους άλλους δύο σεληνιακούς συνταξιδευτές του, το 1969. (AP Photo)

Flashback στην 29η Σεπτεμβρίου-2

Σε μία από τις ιστορικότερες φωτογραφίες της Νέας Υόρκης, η οποία προκαλεί από μόνη της ίλιγγο, οκτώ εργάτες κάνουν διάλειμμα από τη δουλειά και παίρνουν το κολατσιό τους στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, όντας αταραχοί με το γεγονός ότι κάθονται σε μία ατσάλινη δοκό που βρίσκεται 256 μέτρα πάνω από το έδαφος, το 1932. (ΑP Photo)

Flashback στην 29η Σεπτεμβρίου-3

Δύο και πλέον εβδομάδες μετά την επίθεση εναντίον του προεδρικού μεγάρου της Χιλής στο Σαντιάγο, στα πλαίσια του βίαιου στρατιωτικού πραξικοπήματος του στρατηγού Πινοσέτ που ανέτρεψε τον πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε, ένας αστυνομικός φυλάει σκοπιά σε μία από τις κατεστραμμένες αίθουσες του, το 1973. (AP Photo)

Flashback στην 29η Σεπτεμβρίου-4

Η Ιταλίδα ηθοποιός Σοφία Λόρεν σβήνει τα κεράκια της τούρτας των 29ων γενεθλίων της, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος από τα γυρίσματα της ταινίας «Χθες, Σήμερα, Αύριο» του Βιτόριο Ντε Σίκα, το 1963. Ο συμπρωταγωνιστής της Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και ο σκηνοθέτης Βιτόριο Ντε Σίκα την βοηθούν να σβήσει τα κεράκια, ενώ οι εργαζόμενοι στο στούντιο της Ρώμης χειροκροτούν. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή