Ερντογάν: Το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν δεν έχει καμία νομιμότητα

Ερντογάν: Το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν δεν έχει καμία νομιμότητα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν δεν έχει καμία νομιμοποίηση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση του με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Άγκυρα. 

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και της Συρίας, ενώ όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, στη συνάντηση συμφωνήθηκαν οι όροι που θα καταστήσουν δυνατό τον τερματισμό του συριακού εμφυλίου πολέμου. Στη σύντομη δήλωση του έδωσε μετά τη λήξη της συνάντησης, ο Ερντογάν τόνισε σχετικά ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την επίλυση της κρίσης που μαίνεται στη Συρία. 

Τέλος, αναφερόμενος και πάλι στο κουρδικό δημοψήφισμα, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση του βορείου Ιράκ πρέπει να αποτραπεί απο την τέλεση και άλλων τέτοιων «μεγάλων λαθών»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή