ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει και χωρίς καθυστερήσεις

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Tο ΚΑΣ έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα κι ακόμα κι αν κρίνει ότι ορισμένες εκτάσεις στο Ελληνικό είναι «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος» τα υπόλοιπα έργα θα υλοποιηθούν κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και χτίζονται σπίτια κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο θα είναι να υπάρχει αυξημένη προσοχή από τους εργολάβους.

Απέδωσε δε την πολιτική ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την επένδυση στο ότι κάποιοι θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτά τα έργα».

Ο κ. Πιτσιόρλας επαναβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ότι το 2018 θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό δεν έχει αλλάξει, εφόσον εγκριθεί το προεδρικό διάταγμα και ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο, ενώ επεσήμανε πως το μνημόνιο για την επένδυση στο Ελληνικό συνάφθηκε ακριβώς για να αποφευχθούν καθυστερήσεις και εμπόδια.

Θέμα Fraport

Oσον αφορά το θέμα της Fraport, η οποία ζητά το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ για προβλήματα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, o κ. Πιτσιόρλας έριξε τους τόνους, αναφέροντας ότι εάν η Fraport μπορέσει να τεκμηριώσει πρόβλημα τότε η ελληνική πλευρά θα πρέπει να τιμήσει τη σύμβαση και να αναλάβει τις οικονομικές ευθύνες της.

Τόνισε δε, πως το θέμα εξετάζεται από επιτροπή επίλυσης τεχνικών διαφορών και πως όπως η Αθήνα περιμένει από την εταιρεία να καταβάλλει το ετήσιο ενοίκιο για τα αεροδρόμια έτσι και η ελληνική πλευρά σέβεται τις δεσμεύσεις της.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ