Σενάρια αναβολής εκλογών του νέου πολιτικού φορέα

Σενάρια αναβολής εκλογών του νέου πολιτικού φορέα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τουλάχιστον ένα μήνα αναβάλλονται πιθανότατα οι εκλογές αρχηγού του νέου κυοφορούμενου πολιτικού φορέα, με πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής τους τις Κυριακές 3 και 10 Δεκεμβρίου. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από συζητήσεις που γίνονταν χθες μεταξύ των μελών της επιτροπής Αλιβιζάτου, τα οποία θεωρούσαν αδύνατον πλέον οποιαδήποτε εταιρεία κι αν αναλάβει τη διαδικασία να προλάβει την αρχικώς προσδιορισθείσα ημερομηνία (5 Νοεμβρίου). Οπως έλεγαν στελέχη που γνωρίζουν τα τεχνικά ζητήματα, ακόμη και η διαμόρφωση του λογισμικού, με τις αναγκαίες δοκιμές που πρέπει να γίνουν, χρειάζεται τουλάχιστον ενάμιση μήνα, ενώ απαραίτητη βέβαια είναι και η εκπαίδευση ενός μεγάλου αριθμού ατόμων που θα χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο λογισμικό όταν στηθούν οι κάλπες.

Η αναβολή των εκλογών το πιθανότερο είναι να επισημοποιηθεί σήμερα από τον ίδιο τον Νίκο Αλιβιζάτο στη συνεδρίαση της επιτροπής. Κατά πληροφορίες, σε αυτήν θα συζητηθούν δύο νέες προτάσεις που αναμένονταν θετικές από τις πέντε εταιρείες πληροφορικής στις οποίες εστάλη πρόσκληση ενδιαφέροντος να αναλάβουν τη διαδικασία. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το οικονομικό πλαφόν που ατύπως είχε συμφωνηθεί ως «λογικό» μεταξύ των υποψηφίων είναι περίπου το μισό από όσο στοίχισαν οι αντίστοιχες εκλογές στη Ν.Δ. «Εκτιμούμε ότι με 400.000 κάλλιστα θα μπορούσε να διοργανωθεί με αδιάβλητο τρόπο και με τεχνολογικά άρτιο τρόπο η εν λόγω διαδικασία», είπε στην «Κ» πηγή που γνωρίζει τον τρόπο που λειτουργούν οι συγκεκριμένες εταιρείες.

Χθες, εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε η μάχη χαρακωμάτων μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και της Φώφης Γεννηματά. «Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν το δικαίωμα όλων των πολιτών να συμμετέχουν διαδικαστικό θέμα! Κρίμα. Για εμάς είναι η αρχή της πολιτικής», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού καυτηριάζοντας τη διαρροή συνεργατών της κ. Γεννηματά που χαρακτήρισαν λήξαν το θέμα της εξ αποστάσεως ψήφου. «Δεν σχολιάζουμε μεμψιμοιρίες ούτε συμμετέχουμε σε λογικές εμφυλίου», ήταν η νέα απάντηση της Χαρ. Τρικούπη, με τη Φώφη Γεννηματά να επιμένει στην ανάγκη η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων να γίνει πλέον πολιτική και στόχος όλων να είναι στις κάλπες να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι σε χθεσινή συνεδρίαση της ΔΗΣΥ οι εκπρόσωποι του ΚΙΔΗΣΟ τάχθηκαν υπέρ της εξ αποστάσεως ψήφου, ζητώντας να επανεξετασθεί το ενδεχόμενο αυτή να γίνει μέσω του συστήματος «Ζευς», που ήταν και η αρχική πρόταση του Νίκου Αλιβιζάτου. Γεγονός που δείχνει ότι το εν λόγω θέμα παραμένει ανοικτό και πιθανότατα θα συζητηθεί και σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή