Ηλεκτρονικό «μπλακ άουτ» σε αεροδρόμια

Ηλεκτρονικό «μπλακ άουτ» σε αεροδρόμια

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές αεροπορικές εταιρείες εμφάνισαν χθες προβλήματα στα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να σημειωθούν καθυστερήσεις των πτήσεων. Το πρόβλημα που ευθύνεται για την κατάσταση παρουσιάστηκε στο ισπανικό σύστημα κρατήσεων Amadeus. Το Amadeus, το οποίο λειτουργεί ένα παγκόσμιο σύστημα κρατήσεων και παρέχει τις υπηρεσίες τσεκ ιν στους αερομεταφορείς, αναφέρει ότι παρουσίασε ένα πρόβλημα δικτύου την Πέμπτη, το οποίο προκάλεσε τη διαταραχή σε κάποια από τα δίκτυα, καθώς και ότι γίνονταν προσπάθειες προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς των αεροδρομίων, τα προβλήματα ήταν ελάσσονα. Παρόμοιο γεγονός συνέβη και τον περασμένο Απρίλιο οπότε τα προβλήματα δεν επέτρεψαν στις εταιρείες όπως είναι η γερμανική Lufthansa και η γαλλική Air France- KLM να επιβιβάσουν το επιβατικό κοινό στα αεροσκάφη.

Ο διαχειριστής του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, η Fraport, ανέφερε στο Twitter ότι κάποιο πρόβλημα στα ηλεκτρονικά συστήματα που διήρκεσε περί τα τριάντα λεπτά δεν επέτρεψε στον μεγαλύτερο γερμανικό αερομεταφορέα τη Lufthansa να φορτώσει το πρωί τις αποσκευές των επιβατών στα αεροπλάνα της, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το πρόβλημα λύθηκε.

Επίσης και το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ανέφερε ότι το πρωί εμφανίστηκαν κάποια προβλήματα σε ορισμένες εταιρείες αλλά τα προβλήματα αυτά έχουν αποκατασταθεί.

Εκπρόσωπος Τύπου της Groupe ADP, που διαχειρίζεται περισσότερα από δώδεκα αεροδρόμια στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, επιβεβαίωσε ότι οι αερομεταφορείς που χρησιμοποιούν το σύστημα Amadeus είχαν προβλήματα στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκωλ» του Παρισιού. «Υπήρξε μια παγκόσμια βλάβη του συστήματος Amadeus. Δεν μας επηρέασε περισσότερο από ό,τι άλλα αεροδρόμια και η διάρκεια του προβλήματος δεν υπερέβη τα μερικά λεπτά»

Στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής των Μητροπολιτικών Αεροδρομίων της Ουάσιγκτον επισήμανε ότι ο αερομεταφορέας Southwest Airlines ανέφερε κάποια προβλήματα με τα ηλεκτρονικά του συστήματα, τα οποία προκάλεσαν μικρές καθυστερήσεις στο Εθνικό Αεροδρόμιο «Ρέιγκαν», οι οποίες, ωστόσο, δεν υπερέβησαν σε διάρκεια τα 16 λεπτά, καθώς και ότι επί του παρόντος δεν έχουν παρουσιαστεί περαιτέρω προβλήματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή