Η αμέλεια του Κούσνερ προβληματίζει

Η αμέλεια του Κούσνερ προβληματίζει

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του διαδικτυακού περιοδικού Wired ότι ο στενός σύμβουλος και γαμπρός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, εγγράφηκε το 2009 στους εκλογικούς καταλόγους της Νέας Υόρκης ως γυναίκα.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ είναι, όμως, γνωστός για τις γραφειοκρατικές του αβλεψίες. Στις αρχές του έτους, οι διοικητικές υπηρεσίες του Λευκού Οίκου επέστρεψαν αίτηση του Κούσνερ για διαβάθμιση ασφαλείας, καθώς ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ δεν είχε συμπεριλάβει –ως ώφειλε– σε αυτή όλες τις επαφές του με εταιρείες και επιχειρηματίες του εξωτερικού.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Κούσνερ απασχόλησε εκ νέου τη δημοσιότητα, μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησε ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για υπηρεσιακούς λόγους. Τον Ιανουάριο, αμερικανικές εφημερίδες υποστήριξαν ότι ο Κούσνερ ήταν εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους δύο διαφορετικών πολιτειών. Η δημοσιογραφική έρευνα, όμως, έδειξε ότι ο Κούσνερ δεν διέπραξε καλπονοθεία και ότι η διπλή εγγραφή και η λανθασμένη αναγραφή του φύλου προέκυψαν από αμέλεια.

Τα κρούσματα αμέλειας αυτά, όμως, έχουν κάνει πολλούς να αμφισβητούν την ικανότητα του Κούσνερ να υπηρετεί σε τόσο δύσκολη και απαιτητική θέση, όπως αυτή που του ανέθεσε ο πεθερός του και Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Κούσνερ είναι ανίκανος να συμπληρώσει απλώς δημόσια έγγραφα χωρίς να τα κάνει θάλασσα. Είναι λοιπόν μυστήριο για κάθε παρατηρητή πώς μπορεί ο πρόεδρος Τραμπ να πιστεύει ότι ο γαμπρός του θα επιλύσει το Μεσανατολικό και θα φέρει την ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων», λέει ο Μπραντ Μπέινουμ, μέλος της οργάνωσης που αποκάλυψε την εγγραφή του Κούσνερ στους εκλογικούς καταλόγους ως γυναίκα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή