Πρόσωπα της Παρασκεύης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστια ήταν η υπεραπόδοση της μεγάλης δημοπρασίας που διοργάνωσε ο οίκος Sotheby’s με αντικείμενα και έργα τέχνης που ανήκαν στη διάσημη ηθοποιό Βίβιαν Λι (φωτ.). Η δημοπρασία έγινε στο Λονδίνο και απέφερε το ποσόν των 2.243.000 στερλινών, που ήταν πέντε φορές επάνω το ποσόν της αρχικής εκτίμησης. Ενδιαφέρον εκδήλωσαν περισσότερα από 1.400 άτομα από 52 χώρες. Η συλλογή της Βίβιαν Λι περιελάμβανε έργα ζωγραφικής, κοσμήματα, υψηλή ραπτική, βιβλία, έπιπλα, έργα τέχνης και πολλά ενθυμήματα από το Χόλιγουντ.

(…) Μία από τις σημαντικότερες διεθνείς θεατρικές διακρίσεις, το βραβείο Iψεν, κατέκτησε η Ελληνίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις Ραφίκα Σάουις. Πρόκειται για το «βραβείο καλύτερης προτεινόμενης σκηνοθεσίας και δραματουργίας» (διεθνής υποτροφία Ibsen Scholarship), που απονεμήθηκε στην πρόταση με τίτλο «Europeana» της ομάδας «Ζλαπ», που ίδρυσε το 2015 η Ραφίκα Σάουις.

(…) Mισό εκατ. δολάρια πρόσφερε η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ στον Curtis Jackson, πιο γνωστό ως 50 cent, προκειμένου να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία τού νυν προέδρου, καθιστώντας τον πιο ελκυστικό στα μάτια των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων. Αυτό ισχυρίστηκε ο διάσημος ράπερ και ηθοποιός σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, διευκρινίζοντας ότι απέρριψε την πρόταση, κρίνοντας ότι θα «αμαύρωνε τη φήμη του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή