ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΕΡΤ: «Δονείται» το Ραδιομέγαρο από φωνές και απειλές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Παραμένει η αναστάτωση στην ΕΡΤ. Η παύση του Μιχάλη Γρηγορίου από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, σηματοδοτεί νέο κύκλο αλλαγών και πυροδοτεί νέα ένταση στις σχέσεις του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή με τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο, καθώς επιχειρείται να δημιουργηθεί σκηνικό ρήξης, όπου η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει αποφάσεις.

Σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, ενώ την επόμενη Τρίτη θα γίνει η επίσημη τοποθέτηση των νέων μελών της διοίκησης, προφανώς σε κλίμα... εμφυλιοπολεμικό. Ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΡΤ και τον διευθύνοντα σύμβουλο δεν υπάρχει καμία επικοινωνία, ενώ πίσω τους συντάσσονται αντιμαχόμενες ομάδες. Εξαπολύονται βαρύτατοι χαρακτηρισμοί, ακόμη και απειλές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία συναίνεση στις προωθούμενες αλλαγές.

Ο Διονύσης Τσακνής μόλις την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε δημόσια εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου, χωρίς να λάβει απάντηση, ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθει.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενισχύσει την ΕΡΤ και να επεκτείνει το ακροατήριό της πέραν του κόμματος, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις κυρίως από την ομάδα των δημοσιογράφων και στελεχών, προερχομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ανέλαβαν το 2015 την ευθύνη για την πορεία της. Ο απολογισμός της διετίας δεν ήταν ο αναμενόμενος και ελήφθη η απόφαση για αλλαγή πορείας.

Οι αντικαταστάσεις των μελών του Δ.Σ. ξεκίνησαν το καλοκαίρι μετά την παραίτηση του Λάμπη Ταγματάρχη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τον οποίο ακολούθησαν ο Νίκος Τρανός και η Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου. Στη θέση τους μπήκαν, εκτός του Β. Κωστόπουλου, ο Γιώργος Θαλασσινός ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής. Ο Μιχάλης Γρηγορίου κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση και παρέμεινε στη θέση του μέχρι και χθες.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ