Φωτογραφίζοντας το παρελθόν… σήμερα

Φωτογραφίζοντας το παρελθόν… σήμερα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χρυσόστομος Γαλαθρής γεννήθηκε σε μια πόλη, το Καρλόβασι Σάμου, με παρόντα τα σημάδια ενός ακμαίου παρελθόντος, όπου από παιδί παρατηρούσε τα δεκάδες αρχοντικά και τα βυρσοδεψία να βρίσκονται σε παρακμή, αφημένα στη διάθεση του χρόνου, έτοιμα να καταρρεύσουν και να πάρουν μαζί τους τις ιστορίες του τόπου και των ανθρώπων που πέρασαν από εκεί.

Τα προσωπικά του βιώματα ήταν το «καύσιμο» για μια σειρά φωτογραφιών, την οποία παρουσιάζει από την ερχόμενη Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στον χώρο σύγχρονης τέχνης Fo kia Nou 24/7, στην έκθεση με τίτλο «Εννιά-9».

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η αναβίωση σκηνών από ένα παρελθόν με σαφείς αναφορές στην περίοδο της μεγάλης ακμής της πόλης. Ανθρωποι από το χθες εμφανίζονται «ζωντανοί» και άφθαρτοι μέσα σε χώρους φθοράς και εγκατάλειψης. Παρουσίες σχεδόν αθάνατες, περισσότερο μνήμες παρά σάρκα, που επανέρχονται σε πείσμα του χρόνου, της φθοράς και της παρακμής σε έναν άνισο αγώνα ενάντια στη λήθη.

Ο Χρυσόστομος Γαλαθρής γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές εκθέσεις. Επίσης έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

​​Διάρκεια: 4-28/10. Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή