Ο βασιλιάς του τρόμου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 21 Σεπτεμβρίου έκλεισε τα 70 του χρόνια. Και πόσα πράγματα είχε να γιορτάσει φέτος ο Στίβεν Κινγκ! Ο «βασιλιάς του τρόμου», ο συγγραφέας των 54 μυθιστορημάτων και των 350 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως έχει φέτος την τιμητική του. Μέσα σε λίγους μήνες, πέντε βιβλία του μεταφέρονται σε κινηματογράφο και τηλεόραση, με το «It» («Το αυτό») να κλέβει την παράσταση. Το βιβλίο των 1.138 σελίδων, που τρομοκράτησε μια ολόκληρη γενιά και έκανε την κλοουνοφοβία επίσημη καταγεγραμμένη φοβία, επιστρέφει στον κινηματογράφο (βγήκε στις ελληνικές αίθουσες την περασμένη Πέμπτη) για να τρομοκρατήσει μία γενιά ακόμα. 

«Δεν θα πιστέψετε πόσος κόσμος με πλησιάζει και σήμερα, 31 χρόνια μετά την έκδοσή του, και μου λέει: “Αυτό το βιβλίο ήταν το μόνο πράγμα που μου προκαλούσε εφιάλτες ως παιδί”», λέει ο ίδιος. Οι περιπέτειες των επτά πιτσιρικάδων που τρομοκρατούνται από ένα πλάσμα που παίρνει διάφορες μορφές, κυρίως αυτήν του κλόουν, δεν είναι όμως μόνο μια ιστορία τρόμου. Είναι και η ιστορία μιας φιλίας, αλλά και η ζωηρή αναπαράσταση μιας παιδικής ηλικίας με την οποία οι περισσότεροι μπορούν να ταυτιστούν. Το βιβλίο αναφερόταν στη δεκαετία του ’50, αλλά η ταινία μετέφερε τη δράση στα ’80s, ώστε να ταυτιστούν και οι millennials. Αποτέλεσμα; Το πρώτο τρέιλερ έκανε ρεκόρ με πάνω από μισό δισεκατομμύριο views και αναμένεται να κάνει και ρεκόρ εισιτηρίων. 

Ο Κινγκ από την άλλη, στα 70 του, έχει πλέον τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια, διαθέτει τέσσερα εκατομμύρια ετησίως σε δωρεές, ενώ το μυστικό του για να γράφει κανείς καλά είναι «να διαβάζει και να γράφει 4 με 6 ώρες την ημέρα». Κι επειδή πολλάκις κριτικοί έχουν αμφισβητήσει το ταλέντο του διότι θεωρείται εμπορικός, ορίζει το ταλέντο ως εξής: «Αν έχεις γράψει κάτι για το οποίο κάποιος σου έκοψε μια επιταγή, αυτή την επιταγή την εξαργύρωσες και με αυτήν πλήρωσες τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, εγώ σε θεωρώ ταλαντούχο». ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή