ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: H Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση αρνείται να παραδώσει τα συνοριακά της φυλάκια

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν αρνείται να παραχωρήσει στην κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης τα συνοριακά της φυλάκια, ανακοίνωσε σήμερα ο κουρδικός τηλεοπτικός σταθμός Rudaw, αναφέροντας τις δηλώσεις ενός αξιωματούχου της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης (KRG) του βορείου Ιράκ.

Η ανάληψη του ελέγχου των συνοριακών περασμάτων του Ιρακινού Κουρδιστάν με την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν από την ιρακινή κυβέρνηση, αποτελεί αίτημα της Βαγδάτης, της Τεχεράνης και της Άγκυρας, μετά τη διεξαξωγή του κουρδικού δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της 25ης Σεπτεμβρίου. Τόσο η ιρανική όσο και η τουρκική κυβέρνηση φοβούνται πως οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα μπορεί να οδηγήσουν σε μία πιθανή ενίσχυση των αποσχιστικών τάσεων των δικών τους κουρδικών μειονοτήτων.

Έχοντας τη στήριξη της Τεχεράνης και της Άγκυρας, η ιρακινή κυβέρνηση κάλεσε την ηγεσία της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ να ακυρώσει το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι σε αντίθεση περίπτωση η περιοχή θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις, διεθνή απομόνωση και πιθανώς ακόμη και στρατιωτική επέμβαση.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ