«Τελικός» για Φεράρι και Σεμπάστιαν Φέτελ

«Τελικός» για Φεράρι και Σεμπάστιαν Φέτελ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 15η στροφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 κάνει στάση στη Μαλαισία, σε έναν αγώνα που θα βρεθεί για τελευταία φορά στο καλεντάρι της διοργάνωσης. Μετά τους πολύ επιτυχημένους αγώνες των τελευταίων εβδομάδων, ο Λιούις Χάμιλτον έχει πάρει μεγάλη διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 263 βαθμούς έναντι 235 του Σεμπάστιαν Φέτελ. Η ιστορία έχει δείξει πως τέτοιες διαφορές είναι σχετικά εύκολα διαχειρίσιμες από τον εκάστοτε προπορευόμενο στη βαθμολογία, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως το πρωτάθλημα έχει ήδη κριθεί.

Ο Βρετανός οδηγός της Μερσέντες έχει πανηγυρίσει τρεις συνεχόμενες νίκες σε Βέλγιο, Ιταλία και Σιγκαπούρη, αποδεικνύοντας πως η θερινή διακοπή του πρωταθλήματος λειτούργησε ευεργετικά για εκείνον αλλά και την ομάδα του.

Η πίστα της Μαλαισίας ευνοεί παραδοσιακά τον Σεμπάστιαν Φέτελ αλλά και τη Φεράρι. Ο Φέτελ έχει αντικρίσει 4 φορές πρώτος την καρό σημαία, ενώ η ιταλική ομάδα έχει 7 νίκες στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Tα 5,543 χιλιόμετρα επί 56 γύρους συνθέτουν τη δομή του αγώνα των 15 στροφών και η Φεράρι γνωρίζει πως αν δεν φύγει νικήτρια από το γκραν πρι, τότε τα πάντα θα είναι δύσκολα ως προς την ανατροπή της κατάστασης στην τελική κατάταξη των οδηγών. Στον περυσινό αγώνα, ο Λιούις Χάμιλτον είχε κατακτήσει την pole position, αλλά είχε μείνει εκτός βάθρου με νικητή τον Ντάνιελ Ρικιάρντο. Τις άλλες δύο θέσεις είχαν καταλάβει οι Φερστάπεν και Ρόσμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή