Μητσοτάκης: «Είμαστε με τους πολλούς»

Μητσοτάκης: «Είμαστε με τους πολλούς»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφές μήνυμα υπέρ των πολλών και του δικαιώματος των πολιτών σε καλύτερες υπηρεσίες, και εναντίον της κυβέρνησης που ταυτίζεται με συμφέροντα «μιας μειοψηφίας συνδικαλιστών» που γυρνούν τη χώρα στο χθες, απηύθυνε ο Κυρ. Μητσοτάκης με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και το Τaxibeat.

Στην πραγματικότητα, ήταν η συνέχεια που έδωσε στο επίσης σαφές μήνυμα που είχε εκπέμψει από τη ΔΕΘ κατά των «εργατοπατέρων» και υπέρ της ελεύθερης επιλογής του πολίτη και της απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού. «Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς, που να παρέχουν άνεση και ασφάλεια, αλλά η κυβέρνηση τους το αρνείται», αναφέρει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη δήλωσή του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καταργήσει το Taxibeat. «Η Ν.Δ. στηρίζει το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν και να αξιολογούν τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες. Οτιδήποτε άλλο συνιστά επιστροφή στο παρελθόν. Είμαστε με το δικαίωμα των πολλών στην ασφάλεια και στην ποιότητα», είναι η ουσία του μηνύματος του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης ψέγοντάς την ότι «απεχθάνεται την αξιολόγηση και τις ελεύθερες επιλογές» και ότι «ταυτίζεται με τα στενά συντεχνιακά συμφέροντα μιας μειοψηφίας συνδικαλιστών που μας γυρνούν στο χθες».

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση του ν/σ τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε σχετικές επαφές και διαβουλεύσεις, αλλά και συσκέψεις με τον Κ. Χατζηδάκη και τον Κ. Αχ. Καραμανλή. Στη μειοψηφία των συνδικαλιστών προφανώς φωτογραφίζεται –χωρίς να κατονομάζεται από επίσημα προεδρικά χείλη– ο Θ. Λυμπερόπουλος, ο οποίος είχε κηρύξει ανένδοτο και κατά της Uber το προηγούμενο διάστημα, κατηγορώντας τη Ν.Δ. Τον διαχωρισμό ανάμεσα στο Taxibeat και την Uber, πάντως, έκανε ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ωστόσο (ρ/σ ΣΚΑΪ) ότι είναι «απαράδεκτο» να απαγορεύεται η αξιολόγηση των οδηγών και να πλήττεται ένα τόσο επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο. Tην ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε και την υποκρισία του πρωθυπουργού, ο οποίος αποπειράται τις τελευταίες εβδομάδες να εμφανιστεί ως προστάτης του επιχειρείν. Ιδού η Ρόδος, ήταν η έμμεση προτροπή του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό, που «παριστάνει ότι στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, αν έχει ίχνος αξιοπιστίας, να σταματήσει κάθε σχέδιο που ακυρώνει στην πράξη αυτή την καινοτόμο πλατφόρμα». Στο Ελληνικό επανήλθε χθες η Ολγα Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας ότι η συμπερίληψη στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΚΑΣ την ερχόμενη Τρίτη του θέματος της κήρυξης ή μη του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου «περιορίζει τον ορίζοντα και προδιαγράφει τα μελλούμενα».

Σε εντατικούς ρυθμούς ενόψει του συνεδρίου κινείται η Πειραιώς, που ανακοίνωσε την πλήρη σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής (πρόεδρος ο Κ. Χατζηδάκης), που απαρτίζεται από πρόσωπα εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του γραφείου του Μ. Μπεκίρης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Μ. Λαζαρίδης, ο σύμβουλος του προέδρου για θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Τ. Θεοδωρικάκος, ο γραμματέας Λ. Αυγενάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Β. Κικίλιας κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή