«Πιθανόν τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση με μαχαίρι στη Μασσαλία – τρεις νεκροί

«Πιθανόν τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση με μαχαίρι στη Μασσαλία – τρεις νεκροί

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις νεκροί, δύο γυναίκες και ο δράστης, είναι ο απολογισμός επίθεσης με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μασαλίας το απόγευμα της Κυριακής.

Ο δράστης τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά στρατιωτών που περιπολούσαν στο σημείο. Κατά αστυνομικές πηγές, ο άνδρας φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) την ώρα που πραγματοποίησε την επίθεση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Ανεπίσημες τοποθετήσεις κάνουν λόγο για «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ενώ ο Γάλλος εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας έχει ενεργοποιήσει το πλαίσιο ειδικής έρευνας για την αιματηρή επίθεση.

Ο δράστης «είναι γνωστός από τις αστυνομικές υπηρεσίες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις υπηρεσίες που διεξάγουν τις έρευνες. 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αντέδρασε, δηλώνοντας στο Twitter πως «παραμένουμε σε επιφυλακή». «Θυμός και θλίψη για τα θύματα. Υποστήριξη στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που μας προστατεύουν», τόνισε ακόμη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός εξέφρασε στη συνέχεια «την οργή και την αγανάκτησή του για την επίθεση στη Μασσαλία που προκάλεσε τον θάνατο δύο συμπολιτών μας» και απηύθυνε συλλυπητήρια στους συγγενείς τους, προσθέτοντας πως η σκέψη του πηγαίνει σε όλους τους Μασσαλιώτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή