Δύο και πλέον μήνες μετά την εκθρόνιση του, ο έκπτωτος Ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι αποχωρεί από το Γκραν Σάσο των Αβρουζίων Όρων της κεντρικής Ιταλίας, όπου βρισκόταν εξόριστος σε πλήρη απομόνωση, μετά την απελευθέρωση του από Γερμανούς αλεξιπτωτιστές με διοικητή τον αξιωματικό των SS, Ότο Σκορτσένυ, το 1943. (AP Photo) 

Έναν διαφορετικό «Βασιλιά» με τελείως διαφορετική αμφίεση αντικρίζουν οι δημοσιογράφοι που παρευρίσκονται στη συνέντευξη τύπου του στρατευμένου πλέον Έλβις Πρίσλεϊ, στο Φρίεντμπεργκ της Δυτικής Γερμανίας, το 1958. (AP Photo/Lindlar)

«Εδώ ζει ένας συνεργάτης των Γερμανών», γράφει το απειλητικό σημείωμα που αντίκρυσε κάθε Γάλλος συνεργάτης των ναζιστικών αρχών κατοχής στην πόρτα του το πρωί της 2ας Οκτωβρίου του 1943. Τα συγκεκριμένα σημειώματα τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία των μυστικών πατριωτικών οργανώσεων της Αντίστασης και μετά από ενδελεχή έλεγχο αναφορικά με τη δράση κάθε υπόπτου για συνεργασία. (AP Photo)

Δεκάδες Δανοί πολίτες παρακολουθούν τη μετάδοση της πρώτης δανέζικης τηλεοπτικής εκπομπής σε μία τηλεόραση ενός καταστήματος ηλεκτρικών ειδών στην Κοπεγχάγη, το 1951. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ