Flashback στην 2α Οκτωβρίου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 2α Οκτωβρίου-1

Δύο και πλέον μήνες μετά την εκθρόνιση του, ο έκπτωτος Ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι αποχωρεί από το Γκραν Σάσο των Αβρουζίων Όρων της κεντρικής Ιταλίας, όπου βρισκόταν εξόριστος σε πλήρη απομόνωση, μετά την απελευθέρωση του από Γερμανούς αλεξιπτωτιστές με διοικητή τον αξιωματικό των SS, Ότο Σκορτσένυ, το 1943. (AP Photo) 

Flashback στην 2α Οκτωβρίου-2

Έναν διαφορετικό «Βασιλιά» με τελείως διαφορετική αμφίεση αντικρίζουν οι δημοσιογράφοι που παρευρίσκονται στη συνέντευξη τύπου του στρατευμένου πλέον Έλβις Πρίσλεϊ, στο Φρίεντμπεργκ της Δυτικής Γερμανίας, το 1958. (AP Photo/Lindlar)

Flashback στην 2α Οκτωβρίου-3

«Εδώ ζει ένας συνεργάτης των Γερμανών», γράφει το απειλητικό σημείωμα που αντίκρυσε κάθε Γάλλος συνεργάτης των ναζιστικών αρχών κατοχής στην πόρτα του το πρωί της 2ας Οκτωβρίου του 1943. Τα συγκεκριμένα σημειώματα τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία των μυστικών πατριωτικών οργανώσεων της Αντίστασης και μετά από ενδελεχή έλεγχο αναφορικά με τη δράση κάθε υπόπτου για συνεργασία. (AP Photo)

Flashback στην 2α Οκτωβρίου-4

Δεκάδες Δανοί πολίτες παρακολουθούν τη μετάδοση της πρώτης δανέζικης τηλεοπτικής εκπομπής σε μία τηλεόραση ενός καταστήματος ηλεκτρικών ειδών στην Κοπεγχάγη, το 1951. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή